Skip to main content

Στις εκθέσεις τουρισμού σε Μόναχο και Βουκουρέστι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Πρόκειται για τις εκθέσεις F.re.e και ΤΤR

Σε δύο διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, στο Μόναχο και στο Βουκουρέστι, συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται αντίστοιχα για τις εκθέσεις F.re.e και ΤΤR, στις οποίες η Περιφέρεια συμμετείχε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής και τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής.

Στην έκθεση F.re.e 2024, στο Μόναχο, η οποία προσέλκυσε πάνω από 140.000 επισκέπτες, επιβεβαιώθηκε το έντονο ενδιαφέρον των γερμανών τουριστών για τη Θεσσαλονίκη και την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Ιδιαίτερα οι κάτοικοι των περιοχών της Νότιας Γερμανίας επέδειξαν ξεχωριστό ενδιαφέρον για τον οδικό τουρισμό, που αποτελεί έναν τομέα στον οποίο δίνει βαρύτητα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της στρατηγικής για τουρισμό όλο τον χρόνο.

Εξίσου δυναμική ήταν η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στην έκθεση ΤΤR, στο Βουκουρέστι, με τη Ρουμανία να αναδεικνύεται σε μια πολύ σημαντική αγορά. Το πλήθος των Ρουμάνων που επισκέφθηκε το περίπτερο της Περιφέρειας αναζήτησε πακέτα πολυήμερων διακοπών με προορισμό τις παραλιακές περιοχές της Χαλκιδικής, της Πιερίας και της Θεσσαλονίκης, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για επισκέψεις και στις υπόλοιπες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς τους προσέλκυσαν μεταξύ άλλων ο φυσικός πλούτος των Σερρών και του Κιλκίς αλλά και οι αρχαιολογικοί χώροι της Ημαθίας και της Πέλλας.

«Οι προσπάθειές μας για την τουριστική προβολή της Κεντρικής Μακεδονίας είναι διαρκείς και στοχευμένες. Μέσα από τη συμμετοχή μας στις διεθνείς εκθέσεις στο Μόναχο και στο Βουκουρέστι απευθυνθήκαμε σε δύο σημαντικές τουριστικές αγορές. Οι τουρίστες από τις περιοχές αυτές κινούνται κυρίως οδικώς και συνηθίζουν να κάνουν διακοπές μεγαλύτερης διάρκειας. Η προσέγγιση αγορών με αυτά τα χαρακτηριστικά είναι πολύ σημαντική για την περιοχή μας, καθώς υπηρετεί τον στόχο για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου.