Skip to main content

Στο 1,9% κλείδωσε το 7ετές ομόλογο - Ικανοποίηση Σταϊκούρα

Ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε την έκδοση του επταετούς ομολόγου, κατά την οποία οι προσφορές ξεπέρασαν τα 12,5 δισ. ευρώ.

Υψηλή ζήτηση καταγράφηκε για την έκδοση του επταετούς ομολόγου (λήξης 23 Ιουλίου 2026) του ελληνικού δημοσίου, που σηματοδότησε τη νέα έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. 

Το βιβλίο προσφορών έκλεισε περίπου στις 14:00, με τις πληροφορίες να τοποθετούν το επιτόκιο στο 1,9%, ήτοι πολύ χαμηλότερα του 2,1% που είχε καταγραφεί στο άνοιγμα του βιβλίου προσφορών (περίπου στις 10 το πρωί).

«Βασική προϋπόθεση για να επιστρέψει η ελληνική οικονομία στην κανονικότητα είναι η συστηματική, ποιοτική και με χαμηλό κόστος χρηματοδότηση της χώρας από τις διεθνείς αγορές», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας την έκδοση του επταετούς ομολόγου κατά την οποία οι προσφορές ξεπέρασαν τα 12,5 δισ. ευρώ.

«Η έκδοση αξιολογείται ως ιδιαίτερα επιτυχής, αφού κινείται προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών για να συμπληρώσει πως «συνεχίζουμε βήμα-βήμα, με σχέδιο, ωριμότητα και αποφασιστικότητα».