Skip to main content

Στο 1ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΣΗΜΕΤ στη Θεσσαλονίκη ο Αυγενάκης

Η Ένωση αναφέρει πως μέσα στο προσεχές διάστημα, θα ανακοινωθούν τα ονόματα όλων όσοι θα μιλήσουν στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο THE MET.

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο για τη Συνθήκη Macolin ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η ΕΣΗΜΕΤ, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου και το ξενοδοχείο THE MET στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, η Ένωση ενημερώνει πως το «παρών» στο συνέδριο θα δώσει και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης ενώ όπως αναφέρει μέσα στο προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν τα ονόματα όλων όσοι θα μιλήσουν σε αυτό.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ΕΣΗΜΕΤ:

«Αγαπητές/οί φίλες και φίλοι,

Όπως σας έχουμε ενημερώσει με παλαιότερη ανακοίνωση η Συνθήκη Μακολέν (Macolin) για την προάσπιση των αθλητικών γεγονότων και την καταπολέμηση των προ-συννενοημένων αγώνων στο χώρο του αθλητισμού έχει τεθεί σε εφαρμογή.

Ο οργανισμός μας, ως αναπόσπαστο κομμάτι του Ευρωπαϊκού μηχανισμού και της Ελληνικής Κοινωνίας θέτει  σε επίσημη λειτουργία το παρατηρητήριο που έχει συσταθεί από την ΕΣΗΜΕΤ ειδικά για την Συνθήκη Macolin για την παρακολούθηση του φαινομένου αυτού και πως αυτό – εκτός των άλλων – επηρεάζει  το σύνολο της Διανοητικής Ιδιοκτησίας.

Oι εργασίες του θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο THE MET την 7η Δεκεμβρίου 2019.

Στο ειδικά διαμορφωμένο επιστημονικό πρόγραμμα του Διεθνούς Συνεδρίου το οποίο θα αναρτηθεί πολύ σύντομα στην ιστοσελίδα του παρατηρητηρίου, περιλαμβάνονται ενότητες όπως

-  τηλεοπτικά δικαιώματα - ανάλυση - και πως αυτά επηρεάζονται από έναν στημένο αγώνα,

-  σύμβαση και υπολογισμός τηλεοπτικών δικαιωμάτων, τηλεοπτικών δικαιωμάτων κοκ

-  εμπορικά σήματα και πως αυτά επηρεάζονται από έναν στημένο αγώνα. Υπολογισμός  εμπορικής αξίας και το value gap που δημιουργείται. Ανάλυση

-  ποια  θα ήταν η καθαρή εμπορική αξία των σημάτων και κατ' επέκταση των ομάδων, του αθλητή κοκ

-  τι προβλέπει η κοινοτική νομοθεσία σε τέτοιες περιπτώσεις

-  πως ένας χειραγωγημένος αγώνας επηρεάζει ακόμα και την αύξηση των απομιμητικών προϊόντων της συγκεκριμένης ομάδας

Σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα και σε ακόμα περισσότερα, απαντήσεις θα μας δώσουν εκπρόσωποι από μεγάλους Διεθνείς και Ευρωπαϊκούς φορείς / ομοσπονδίες του αθλητισμού, Ευρωπαϊκών Κυβερνήσεων και μη, του Συμβουλίου της Ευρώπης αρμόδιοι για την συνθήκη αυτή, Ξένες και Ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες ύστερα από ειδική πρόσκληση μας, Εκπρόσωποι Συνδρομητικών Καναλιών από την Ελλάδα και την Ευρώπη και πολλοί ακόμα ομιλητές, τα ονόματα των οποίων θα αναρτηθούν πολύ σύντομα στην ιστοσελίδα του παρατηρητηρίου www.cleansports.net. Λόγω όγκου του προγράμματος, το συνέριο δύναται να είναι διήμερο ήτοι 6 και 7 Δεκεμβρίου 2019 - θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση - .

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον Οργανισμός μας, η παρουσία του Υπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη ως Key note Speaker!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 210-6440424, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@esimet.gr ή στο email: admin@cleansports.net

Είμαστε βέβαιοι ότι διεξαγωγή του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Συνθήκη Macolin στην όμορφη Θεσσαλονίκη, θα είναι ευχάριστη και δημιουργική!! Το συνέδριο αυτό θα διοργανώνεται κάθε χρόνο αποκλειστικά από το παρατηρητήριο, την ΕΣΗΜΕΤ και συνεργαζόμενους μαζί της φορείς».