Skip to main content

Στο αυτόφωρο 9 συλληφθέντες για τα επεισόδια στην Κατερίνη

Οι εννέα συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να δικαστούν αύριο με την αυτόφωρη διαδικασία και μέχρι τότε παραμένουν υπό καθεστώς κράτησης

Συνολικά 18 άτομα κατηγορούνται για την επίθεση σε βάρος αστυνομικών, το βράδυ της Παρασκευής, όταν διαδηλωτές, που διαμαρτύρονταν για τη συμφωνία των Πρεσπών, επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σπίτι της βουλευτού Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Ελισάβετ Σκούφα, στην Κατερίνη, και ήρθαν αντιμέτωποι με δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ανάμεσα στους 18 συλληφθέντες είναι οκτώ ανήλικοι, που αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κατερίνης. Οι υπόλοιποι δέκα οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του ίδιου εισαγγελέα που τους απήγγειλε κατηγορίες.

Από τους παραπάνω δέκα, οι εννέα παραπέμφθηκαν να δικαστούν αύριο με την αυτόφωρη διαδικασία και μέχρι τότε παραμένουν υπό καθεστώς κράτησης, ενώ ο δέκατος παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή, καθώς σε βάρος του ασκήθηκε και δίωξη για εμπρησμό.

Η δικογραφία που είχε σχηματιστεί από τις αστυνομικές αρχές της Κατερίνης αφορούσε, κατά περίπτωση, τα εξής αδικήματα: εμπρησμός, διακεκριμένες φθορές, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, αντίσταση, εξύβριση, παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων κ.ά.

Σημειώνεται ότι ανάλογα επεισόδια εκτυλίχθηκαν μία μέρα νωρίτερα (την περασμένη Πέμπτη), πάλι κοντά στο σπίτι της ίδιας βουλευτού στην Κατερίνη, ενώ τότε η Αστυνομία προχώρησε σε έξι συλλήψεις. Μεταξύ αυτών ήταν δύο ανήλικοι που πήραν ήδη δικάσιμο για να δικαστούν τον Μάρτιο από Δικαστήριο Ανηλίκων και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις θα περάσουν αύριο από το αυτόφωρο, το οποίο μετά την αναβολή που είχαν ζητήσει οι κατηγορούμενοι αποφάσισε να άρει την κράτησή τους