Skip to main content

Στο εδώλιο αστυνομικός για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπεται να δικαστεί με απευθείας κλήση 43χρονος αρχιφύλακας της ΕΛΑΣ, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπεται να δικαστεί με απευθείας κλήση 43χρονος αρχιφύλακας της ΕΛΑΣ, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ο αστυνομικός, ο οποίος υπηρετούσε σε τμήμα της δυτικής Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε έπειτα από σχετικό σήμα της Ιντερπόλ στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης που είχε στηθεί. Σύμφωνα με τη δικογραφία, στο σπίτι του αστυνομικού πραγματοποιήθηκε έρευνα και εντοπίστηκαν στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή ψηφιακά «ίχνη» από τα οποία προκύπτει ότι στο παρελθόν κατείχε πορνογραφικό υλικό που διακινήθηκε από τις ιστοσελίδες που τέθηκαν στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται δηλώνοντας άγνοια για το συγκεκριμένο υλικό, ενώ στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛΑΣ απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν. Ωστόσο, κατά της συγκεκριμένης απόφασης ασκήθηκε έφεση από τον επιθεωρητή της Αστυνομίας και η υπόθεση θα επανεξεταστεί στο δευτεροβάθμιο συμβούλιο.

Επιχείρηση «Καρουζέλ»

Οι έρευνες που οδήγησαν στον εντοπισμό του αστυνομικού έγιναν στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Καρουζέλ» που στήθηκε στη χώρα έπειτα από σχετικό σήμα της Ιντερπόλ και έρευνες που προηγήθηκαν στη Βραζιλία. Συνολικά σχηματίστηκαν δικογραφίες για περισσότερα από 20 άτομα, ενώ στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Μάιο είχαν συλληφθεί και προφυλακίστηκαν άλλα δύο άτομα. Ανάμεσα στους κατηγορουμένους βρίσκονται ένας πλαστικός χειρουργός από τη Βόρεια Ελλάδα, ένας φοιτητής Ψυχιατρικής, ένας καθηγητής Πληροφορικής της μέσης εκπαίδευσης, ένας ηλεκτρολόγος - μηχανικός, ένας διατροφολόγος, ένας υπαξιωματικός του Στρατού, ένας φωτογράφος, ένας τεχνικός τηλεόρασης και αρκετά άλλα πρόσωπα υπεράνω υποψίας. Οι έρευνες της Αστυνομίας έγιναν σε Θεσσαλονίκη, Μεσσηνία, Βέροια, Αλόννησο, Βόλο, Σκόπελο, Σκιάθο, Άνδρο.