Skip to main content

Στο φως νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας μέσω Διαδικτύου

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού CNCECC (Canada National Child Exploitation Coordination Center) που εδρεύει στον Καναδά.

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος άνδρα που κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου σχημάτισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού CNCECC (Canada National Child Exploitation Coordination Center) που εδρεύει στον Καναδά, σύμφωνα με τα οποία χρήστης του Διαδικτύου εντός της ελληνικής Επικράτειας, κάνοντας χρήση συγκεκριμένης διαδικτυακής εφαρμογής επικοινωνίας, μεταφόρτωσε σε ομάδα συνομιλιών φωτογραφίες με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αιτήθηκε σχετική άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και, με βάση το σχετικό βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, επικοινώνησε με την εμπλεκόμενη εταιρεία παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου, με αποτέλεσμα να προκύψει η οικιακή σύνδεση Διαδικτύου του δράστη.

Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη στο σπίτι του, σε περιοχή της Αττικής, και διεξήγαγε έρευνα, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο και κάρτα αποθήκευσης Micro SD.

Τα κατασχεθέντα αυτά ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υπεβλήθη στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.