Skip to main content

Στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας η Δόμνα Μιχαηλίδου

Το Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Λειτουργικής Αποκατάστασης «Αριστοτέλης» επισκέφτηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου

Τη σημαντική δουλειά που γίνεται στο Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Λειτουργικής Αποκατάστασης «Αριστοτέλης», του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΚΠΚΜ), είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Την κ. Μιχαηλίδου υποδέχτηκαν η πρόεδρος του ΚΚΠΚΜ, κ. Βασιλική Νάκου, ο αντιπρόεδρος κ Γεώργιος Κωνσταντινίδης, ο αν. πρόεδρος κ. Γιάννης Παπαγεωργίου, εργαζόμενοι, αλλά και ωφελούμενοι και νέα παιδιά, με την υφυπουργό να ξεναγείται σε όλες τις εγκαταστάσεις και να ενημερώνεται για την εκπαίδευση, τα εργαστήρια και τις δραστηριότητες των ωφελούμενων.

Παράλληλα ξεναγήθηκε στο πρώτο πανελλαδικά νεότευκτο Κέντρο Νεότητας που δημιούργησε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας για τους νέους της περιοχής, υποστηρίζοντας το “Θέτις” Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού, Εφήβου & Οικογένειας.

Σχολιάζοντας τη λειτουργία του Κέντρου Νεότητας, η κ. Μιχαηλίδου, έκανε λόγο για «έναν πολύ σημαντικό σύμμαχο υπεράσπισης δικαιωμάτων παιδιών και εφήβων» που εντάσσει τους νέους στην κοινωνία ως ενεργούς πολίτες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μια ακόμη δομή παιδικής προστασίας που αναγνωρίζοντας τις πολλές και μεγάλες ανάγκες της κοινωνίας, παρεμβαίνει με αυτόν τον τρόπο στην κοινότητα. Η δομή περιλαμβάνει έναν καλαίσθητο χώρο, στον οποίο έφηβοι ηλικίας 13-18 ετών μπορούν να βρίσκονται καθημερινά, να αλληλοεπιδρούν, να εκφράζονται, να μοιράζονται, να δημιουργούν δεσμούς, να ενισχύονται μαθησιακά και να εξελίσσονται.

«Στόχος μας είναι να προσφέρουμε ευκαιρίες προσωπικής και κοινωνικής ανάπτυξης στους νέους της τοπικής κοινωνίας και να δώσουμε κίνητρα στους νέους για να γίνουν ενεργοί πολίτες. Συνεχίζουμε με πολλή αγάπη και δύναμη για την ανύψωση της πρόνοιας και της κοινωνίας μας» σημείωσε σχετικά η κ. Βασιλική Νάκου.