Skip to main content

Στο λιμάνι Θεσσαλονίκης το crash test Τσίπρα-Μητσοτάκη για τις εκλογές

Οι κομματικοί μηχανισμοί προετοιμάζονται για τη μάχη των εντυπώσεων πριν την Κυριακή. Στον ίδιο χώρο Τσίπρας και Μητσοτάκης, στο Βελλίδειο η Γεννηματά

Η μάχη των ευρωεκλογών έχει επίκεντρο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα την Α' προβλήτα. Εκεί θα γίνει το debate μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, καθώς οι αρχηγοί των δυο κομμάτων επέλεξαν τον ίδιο χώρο για τις κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις τους στην πόλη.

Στη μάχη των τελευταίων εντυπώσεων, οι κομματικοί μηχανισμοί είναι σε πυρετώδεις προετοιμασίες, προκειμένου να είναι οι προεκλογικές συγκεντρώσεις πολυπληθείς και να «βουλιάξουν» την Α' προβλήτα. Άλλωστε, όλοι πλέον είναι προετοιμασμένοι για συγκρίσεις το Σάββατο, αφού το crash test αυτή τη φορά θα παιχτεί κυρίως σε επίπεδο εικόνας...

Αύριο Τετάρτη την αυλαία ανοίγει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στις 19.30' έχει προγραμματίσει την κεντρική του ομιλία, στον ίδιο χώρο, που την Παρασκευή στις 20.00' ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τη δική του συγκέντρωση, ρίχνοντας την αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές.

Η Φώφη Γεννηματά επέλεξε επίσης τη Θεσσαλονίκη για να κλείσει τον προεκλογικό αγώνα του ΚΙΝΑΛ, αλλά σε διαφορετικό χώρο, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» επίσης την Παρασκευή.

Κοντά στο βασιλικό όμως ποτίζεται κι η γλάστρα. Κάπως έτσι έχουν δει οι υποψήφιοι των αυτοδιοικητικών εκλογών της Θεσσαλονίκης τις κεντρικές εκδηλώσεις των αρχηγών των κομμάτων, καθώς στη μεν συγκέντρωση του κ. Τσίπρα αύριο αναμένεται να υπάρξει δημόσια στήριξη της Κατερίνας Νοτοπούλου για το Δήμο Θεσσαλονίκης, όπως αντιστοίχως το ίδιο αναμένεται να γίνει την Παρασκευή από τον κ. Μητσοτάκη για την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου κι από την κ. Γεννηματά για την υποψηφιότητα του κ. Βούγια.

Στο ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχουν κινητοποιήσει τον κόσμο, ώστε να εμφανίσουν μια πολύ δυνατή εικόνα στη συγκέντρωση ως συνέχεια των προεκλογικών συγκεντρώσεων που έχει κάνει μέχρι τώρα ανά την Ελλάδα ο κ. Τσίπρας, ενώ στη ΝΔ έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, με συνεχείς συσκέψεις προκειμένου η συγκέντρωση του κ. Μητσοτάκη να είναι ηχηρή απάντηση στο ΣΥΡΙΖΑ. Για το λόγο αυτό, ενεργό ρόλο ανέλαβε ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος θα είναι από αύριο στη Θεσσαλονίκη, ως επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής προκειμένου να συντονίσει την κινητοποίηση, η οποία δε θα αφορά μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στους γύρω νομούς.