Skip to main content

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με 580 επιβάτες το κρουαζιερόπλοιο «Azamara Quest»

Το «Azamara Quest» μεταφέρει 580 επιβάτες, εκ των οποίων 190 Αμερικανοί και 130 Άγγλοι, ενώ οι υπόλοιποι είναι διαφόρων εθνικοτήτων

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης κατέπλευσε στις 9 το πρωί το κρουαζιερόπλοιο «Azamara Quest», προερχόμενο από την Καβάλα και θα σαλπάρει για τον επόμενό του σταθμό, την Μύκονο,  κατά τρεις ώρες νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό --στις 17.00, αντί στις 20.00.

«Δεν μας έδωσαν διευκρινίσεις για τον λόγο της προαναφερόμενης αλλαγής στην αναχώρηση του κρουαζιερόπλοιου, απλώς μας ενημέρωσαν», διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στέλεχος του ναυτικού πρακτορείου «Κοσμάτος», που αντιπροσωπεύει το κρουαζιερόπλοιο.

Το «Azamara Quest», μεταφέρει 580 επιβάτες, εκ των οποίων 190 Αμερικανοί και 130 Άγγλοι, ενώ οι υπόλοιποι είναι διαφόρων εθνικοτήτων και κατά την παραμονή τους στην Θεσσαλονίκης αρκετοί θα επισκεφθούν τη Βεργίνα στην Ημαθία και το Δίον στην Πιερία, ενώ κάποιοι θα περιηγηθούν στην πόλη, συμμετέχοντας στο τετράωρο city tour που έχει διοργανωθεί, με επισκέψεις σε αξιοθέατα, όπως ο Λευκός Πύργος, ο Άγιος Δημήτριος, η Ροτόντα και τα Κάστρα.

Για το υπόλοιπο του Αυγούστου, σύμφωνα με το αναρτημένο πρόγραμμα κρουαζιέρας στην ιστοσελίδα της ΟΛΘ ΑΕ, στις 27/8 αναμένεται να αφιχθεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το «Celestyal Crystal», στις δέκα το πρωί, από τον Πειραιά και εννέα ώρες αργότερα (στις 7 το απόγευμα) θα βάλει ρότα για το Κουσάντασι της Τουρκίας. Με την έλευση του «Azamara Quest», στις 28/8, στις οκτώ το πρωί -με προέλευση από τον Βόλο και επόμενο σταθμό του την Καβάλα, για την οποία θα ξεκινήσει το ταξίδι στις οκτώ το βράδυ- θα ρίξει αυλαία η κρουαζιέρα για τον μήνα Αύγουστο.

Συνολικά φέτος είναι προγραμματισμένες 68 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από 61 το 2022 και 17 το 2021, ενώ για το 2024, μέχρι στιγμής έχουν εντάξει στο δρομολόγιό τους την Νύμφη του Βορρά 67 κρουαζιερόπλοια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ