Skip to main content

Στο μαρτυρικό Κομμένο Άρτας σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παραστεί σήμερα στις επίσημες εκδηλώσεις στη μνήμη των 317 θυμάτων σφαγής του Κομμένου από τα ναζιστικά στρατεύματα

Τη κοινότητα Κομμένου Άρτας, θα επισκεφθεί στις 16 Αυγούστου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις 11:00 π.μ. προκειμένου να παραστεί στις επίσημες εκδηλώσεις στη μνήμη των 317 θυμάτων της σφαγής του Κομμένου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 16 Αυγούστου 1943.

Η σφαγή του Κομμένου είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες που διαπράχθηκαν στη διάρκεια της Κατοχής, μαζί με εκείνες του Διστόμου και των Καλαβρύτων, με 317 θύματα, ανάμεσα στα οποία 97 βρέφη και παιδιά, καθώς και 119 γυναίκες.

«Η 16η Αυγούστου 1943 αποτελεί την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος του Κομμένου από τα ναζιστικά στρατεύματα τη Βέρμαχτ. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες σφαγές του άμαχου πληθυσμού κατά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η νοηματοδότηση της ημέρας μνήμης των 317 θυμάτων του Κομμένου, είναι για την Αριστερά και για τους δημοκρατικούς πολίτες πιο επίκαιρη από ποτέ», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης.