Skip to main content

Στο Νταβός για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ο Μητσοτάκης

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει σειρά διμερών επαφών με σημαντικούς διεθνείς οικονομικούς παράγοντες στο περιθώριο του Φόρουμ.

Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), που πραγματοποιείται στο Νταβός της Ελβετίας με κεντρικό θέμα την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, θα συμμετάσχει το επόμενο διήμερο ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος, θα μιλήσει σε δύο εκδηλώσεις του WEF, ενώ θα έχει σειρά διμερών επαφών με σημαντικούς διεθνείς οικονομικούς παράγοντες στο περιθώριο του Φόρουμ.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη, στις 12.30 ώρα Ελλάδας, ο Kυριάκος Μητσοτάκης θα συνομιλήσει, παρουσία κοινού, με τον καθηγητή Ιστορίας των Πανεπιστημίων Harvard και Stanford, Niall Ferguson.

Στις 15.30 ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε πάνελ με θέμα «Αναζητώντας ένα Πράσινο New Deal», στο οποίο θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, Φρανς Τίμερμανς, κι ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Νταβός, ο πρωθυπουργός θα συναντήσει επενδυτές και εκπροσώπους μεγάλων ξένων επιχειρήσεων. Μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ENEL, Francesco Starace, τη διευθύνουσα σύμβουλο της Visa Europe, Charlotte Hogg, τον πρόεδρο του Bloomberg, Peter T. Grauer, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Japan Bank for International Cooperation (JBIC), Tadashi Maeda, την οικονομική διευθύντρια της Heineken, Laurence Debroux, και τον επικεφαλής της Google για τις χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, Matt Brittin.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει στο Νταβός διεθνείς διμερείς πολιτικές επαφές.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη, στις 17.45 ώρα Ελλάδας, θα συναντηθεί με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ.

Αμέσως μετά, στις 18.30 ώρα Ελλάδας, θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λε Μερ.

Την Παρασκευή, στις 10.30 ώρα Ελλάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης και μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό.

Αμέσως μετά, στις 11.15 ώρα Ελλάδας, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν, Νετσερβάν Μπαρζανί.