Skip to main content

Στο πόδι οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης ενόψει ΔΕΘ

Σήμερα συνεδρίασε η διοίκηση του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ μείζονος Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΟΤΗΑ», για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου.

Κινητικότητα επικρατεί στια τάξεις των συνταξιούχων της Θεσσαλονίκης ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ, που συνοδεύονται φυσικά από τις κινητοποιήσεις κοινωνικών και εργατικών φορέων.

Σήμερα συνεδρίασε η διοίκηση του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ μείζονος Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΟΤΗΑ», για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου στις 7 Σεπτεμβρίου, ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ.

Το δ.σ. εκτίμησε ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την αντιασφαλιστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, με νέα μέτρα μείωσης των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

«Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 25%, που προωθεί η Κυβέρνηση και η ενίσχυση της κεφαλαιοποιητικής λειτουργίας του «δεύτερου πυλώνα» από σύστημα «καθορισμένων παροχών» σε σύστημα «καθορισμένων εισφορών», θα επιταχύνει την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης στον τομέα της ασφάλισης, δηλαδή την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση.

Η Διοίκηση αποφάσισε ομόφωνα την υλοποίηση προγράμματος περιοδειών για την ενημέρωση των συνταξιούχων και απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής των συναδέλφων στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ το Σάββατο 7-9-2019, στις 6:00 μ.μ. στην Πλατεία Αριστοτέλους.