Skip to main content

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» το αποχετευτικό δίκτυο σε Άγιο Αθανάσιο και Αγχίαλο

το αποχετευτικό δίκτυο του Αγίου Αθανασίου και της Αγχιάλου του δήμου Χαλκηδόνας εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» εντάχθηκε το αποχετευτικό δίκτυο του Αγίου Αθανασίου και της Αγχιάλου του δήμου Χαλκηδόνας έπειτα από ενέργειες της διοίκησης της ΕΥΑΘ Παγίων σε συνεργασία με τη διοίκηση του δήμου.

Συγκεκριμένα, το έργο με τίτλο «Κατασκευή και ολοκλήρωση δικτύων αποχέτευσης σε οικισμούς της δημοτικής ενότητας Αγίου Αθανασίου του Δήμου Χαλκηδόνος» της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Χαλκηδόνος, με συνολικό προϋπολογισμό 2.479.459,68 ευρώ εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα.

«Μετά από 15 χρόνια, ένα έργο ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους των δύο οικισμών αρχίζει επιτέλους να υλοποιείται. Τα έργα που καταφέραμε και εντάξαμε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», θα εξασφαλίσουν την λειτουργία οργανωμένου συστήματος αποχέτευσης στους οικισμούς, βελτιώνοντας τις συνθήκες εξυπηρέτησης των κατοίκων. Παράλληλα, με τη συγκέντρωση των λυμάτων θα ακολουθήσει και η επεξεργασία τους, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η επίδραση των λυμάτων στο περιβάλλον. Στόχος μας είναι τους επόμενους τρεις μήνες να γίνει η δημοπράτηση των έργων και σε ένα χρόνο να έχουν παραδοθεί στην ΔΕΥΑΧ σε πλήρη λειτουργία», σημειώνει ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Παγιών κ. Σάκης Τζακόπουλος.

«Οι διαδικασίες κινήθηκαν με γρήγορους ρυθμούς καθώς η διοίκηση της ΕΥΑΘ Παγιών είχε προχωρήσει από τον Μάιο του ’21 στην ολοκλήρωση των μελετών και είχε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αίτηση της εξασφάλισης της χρηματοδότησης», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΥΑΘ Παγιών.

Tο έργο περιλαμβάνει:

ΥΠΟΕΡΓΟ 1 (798.387,10 ευρώ): «Κατασκευή ιδιωτικών συνδέσεων του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων του οικισμού Αγίου Αθανασίου του Δήμου Χαλκηδόνος»

ΥΠΟΕΡΓΟ 2 (1.612.903,23 ευρώ): «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμούΑγχιάλου του Δήμου Χαλκηδόνος», το οποίο αφορά στο εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων και τους αντίστοιχους αγωγούς μεταφοράς

Καθώς και τα εξής συνοδά Υποέργα:

ΥΠΟΕΡΓΟ 3 (32.000,00 ευρώ): «Αρχαιολογία», από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

ΥΠΟΕΡΓΟ 4 (36.169,35 ευρώ): «Κάλυψη διοικητικού κόστους της ΕΥΑΘ Παγίων», στην οποία θα ανατεθούν οι υπηρεσίες επίβλεψης και διαχείρισης του έργου.