Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019
x

ΣΤΟ ΣΤΕ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Την Τρίτη 16 Απριλίου θα εκδικαστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση που υπέβαλλαν οι δήμοι Ωραιοκάστρου και Αμπελοκήπων - Μενεμένης.

Την Τρίτη 16 Απριλίου θα εκδικαστεί στο Δ΄τμήμα του ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης κατά των σταθμών διοδίων σε κάθετους άξονες της Εγνατίας Οδού που υπέβαλλαν οι Δήμοι Ωραιοκάστρου και Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Στην αίτηση ζητείται να ακυρωθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών – Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με την κατασκευή σταθμών διοδίων και καθορισμού τελών διοδίων στην Εγνατία Οδό και συγκεκριμένα στους μετωπικούς σταθμούς διοδίων Μαλγάρων, Θεσσαλονίκης και ως προς τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων Κλειδιού, Μαλγάρων, Αξιού Λαγκαδά / Σερρών. «Το πρόβλημα που προκύπτει είναι σημαντικό, καθώς στην ΚΥΑ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη ούτε για τους κατοίκους αλλά ούτε και για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του Δήμου Ωραιοκάστρου και των όμορων Δήμων» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Ωραιοκάστρου.

Το δημοτικό συμβούλιο του εν λόγω δήμου, όπως αναφέρεται, από την αρχή είχε ταχθεί ομόφωνα κατά της κατασκευής διοδίων στην εξωτερική περιφερειακή στο ύψος του Ωραιοκάστρου επισημαίνοντας ότι επρόκειτο για μια άστοχη κίνηση, που μόνο ζημία θα προκαλέσει σε κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής

«Ζούμε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής ύφεσης και οφείλουμε να υπερασπιστούμε και να στηρίξουμε τους κατοίκους μας, γι αυτό και αποφασίσαμε να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στους επαγγελματίες αλλά και στους κατοίκους της περιοχής μας. Απαιτούμε σεβασμό και κατανόηση. Ο κόσμος ματώνει καθημερινά για να βγάλει πέρα, δεν είναι δυνατόν να του προσθέσουμε ακόμη ένα βάρος. Να τονίσω, και είναι σημαντικό, ότι σ αυτή την προσπάθεια, που έγινε με δική μας προτροπή,δεν είμαστε μόνοι μας. Και οι δήμοι Π. Μελά, Ευόσμου, Δέλτα και Χαλκηδόνας έχουν λάβει απόφαση στα δημοτικά τους συμβούλια κατά της κατασκευής και λειτουργίαςτων συγκεκριμένων διοδίων.Η προσφυγή στο ΣτΕ ήταν μια κοινή απόφαση, και μάλιστα είχαμε ζητήσει τη στήριξη σε συνάντηση των πέντε δημάρχων (Ωραιοκάστρου, Π. Μελά. Ευόσμου, Δέλτα και Χαλκηδόνα) παρουσία του προέδρου της Εγνατίας Οδού Απόστολου Αντωνούδη και του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Άρη Ξενόφος», τόνισε ο κ. Γαβότσης αναφερόμενος στη συζήτηση της υπόθεσης στο ΣτΕ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ