Skip to main content

Στο στόχαστρο των αρχών το μαύρο χρήμα σε πριβέ πάρτι στη Μύκονο - Ο ασύλληπτος «τιμοκατάλογος»

Νοικιάζουν βίλες και στέλνουν πρόσκληση μέσω social media - Λίγες ώρες πριν το πάρτι ανακοινώνεται η ακριβής τοποθεσία και το εισιτήριο μπορεί να φτάσει τα 1.000 ευρώ

Οικονομικό σαφάρι έχουν ξεκινήσει Αστυνομία, ΣΔΟΕ και ΑΑΔΕ για τα παράνομα πριβέ πάρτι στη Μύκονο και άλλα κοσμικά νησιά. Οι διοργανωτές νοικιάζουν νόμιμα μία βίλα και μετά καλούν κόσμο μέσω των social media, με τον «τιμοκατάλογο» για τα πάρτι αυτά να είναι ασύλληπτος, και όπως είναι αναμενόμενο τίποτα δεν δηλώνεται, ενώ δεν υπάρχει κανένα επίσημο παραστατικό.

Το εισιτήριο ξεκινά από τα 100 ευρώ και μπορεί να φτάσει τα 1.000. Τα κέρδη είναι μαύρα και αυτό είναι το βασικό κίνητρο των διοργανωτών. Οι καλεσμένοι ενημερώνονται μέσω social media για την ακριβή τοποθεσία λίγες ώρες πριν.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η Μύκονος, όπου πρόσφατα οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε υπερπολυτελή βίλα όπου έγιναν 10 συλλήψεις, του διοργανωτή, του υπεύθυνου του χώρου και οχτώ εργαζομένων. Μαζί με τη Μύκονο παράνομα πάρτι έχουν παρατηρηθεί σε Πάρο και Χανιά.

«Συνήθως αυτές είναι μισθώσεις εκτός πλατφορμών, έρχονται σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και προχωράνε στη δημιουργία πάρτι», τόνισε στην ΕΡΤ ο διευθυντής συνδέσμου εταιρειών βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων, Stama Greece, Στάθης Καρόπουλος.

«Στην ουσία μετατρέπουν έναν ιδιωτικό χώρο σε επαγγελματικό και μάλιστα βάζουν αντίτιμο, υπάρχει αντίτιμο στα πάρτι. Τα περισσότερα περιστατικά γίνονται τους καλοκαιρινούς μήνες και κυρίως στα νησιά», σημείωσε η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Οι βίλες ενοικιάζονται για μία ημέρα από 3.000 ευρώ έως 15.000 ευρώ, ανάλογα την ημέρα, τη θέση και τους διαθέσιμους χώρους. Οι διοργανωτές προτιμούν τις πιο απομονωμένες και τις μετατρέπουν σε κλαμπ. «Ουσιαστικά πρόκειται για τη δημιουργία μπαρ χωρίς όρους και προϋποθέσεις, οπότε είναι κάτι μεμπτό. Ένα κίνητρο είναι τα χρήματα, ένα άλλο ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στα πάρτι αυτά» δήλωσε ο κ. Καρόπουλος.

«Συνήθως η Αστυνομία ενημερώνεται για αυτά τα περιστατικά μετά από καταγγελία, είτε για διατάραξη, είτε για διοργάνωση πάρτι σε ιδιωτικό χώρο με αντίτιμο. Έχει διαπιστωθεί ότι σε αυτά τα πάρτι μπορεί να γίνονται και άλλες εγκληματικές πράξεις», είπε η κα Δημογλίδου.

Στη Μύκονο υπάρχουν διοργανωτές που αναλαμβάνουν ακόμα και τη μετακίνηση των επίσημων προσκεκλημένων στις βίλες.

Πηγή: ΕΡΤ