Skip to main content

Στο ΥΜΑΘ ο δήμος Θέρμης για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στα Βασιλικά

Ο δήμαρχος Θέρμης θα θέσει το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στην ηγεσία του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης

Στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι κάτοικοι της δημοτικής Ενότητας Βασιλικών, εκφράζοντας την αντίθεσή τους για το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στα Βασιλικά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Θέρμης, πρόκειται για μια απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ που δυσχεραίνει τις συναλλαγές εκατοντάδων πολιτών οι οποίοι διαμένουν στα Βασιλικά αλλά και στις γειτονικές κοινότητες όπως ο Άγιος Αντώνιος και το Μονοπήγαδο, η Αγία Παρασκευή, το Λιβάδι, η Περιστερά, η Σουρωτή, καθώς και το γειτονικό Γαλαρινό και τη Γαλάτιστα που δεν ανήκουν στον Δήμο Θέρμης, αλλά συναλλάσσονταν καθημερινά με το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ.

Κάτοικοι και φορείς των Βασιλικών και γύρω περιοχών πραγματοποίησαν χθες Δευτέρα 6 Νοεμβρίου νέα κινητοποίηση.

Image

Στην παρέμβασή του ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος σημείωσε πως «όλοι μαζί δημοτική αρχή και τοπικά συμβούλια θα αγωνιστούμε για την αναστολή μιας απόφασης που πλήττει τα συμφέροντα των κατοίκων της δημοτικής Ενότητας Βασιλικών και των γύρω χωριών και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής τους. Οι ταχυδρομικές υπηρεσίες συγκαταλέγονται μαζί με τις δημόσιες συγκοινωνίες και την υγειονομική περίθαλψη στις υπηρεσίες γενικού συμφέροντος, υποκείμενες σε συγκεκριμένες υποχρεώσεις παροχής δημόσιων υπηρεσιών. Το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στα Βασιλικά  εξυπηρετεί όλες τις Κοινότητες της δημοτικής ενότητας Βασιλικών αλλά και τα γύρω χωριά και το κλείσιμό του δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους πλέον ευάλωτους πολίτες, τους ηλικιωμένους, οι οποίοι δεν διαθέτουν απαραίτητα εξοικείωση με την τεχνολογία και η ανάγκη μετακίνησης για τη στοιχειώδη εξυπηρέτησή τους, καθίσταται για εκείνους μια επιπλέον ταλαιπωρία με αποτέλεσμα να μένουν εντελώς μετέωροι. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ακόμη πιο δυναμικά, αρχικά με διαμαρτυρία στους εκπροσώπους της κυβέρνησης σε τοπικό επίπεδο και διαμαρτυρία στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, με τον δήμο να αναλαμβάνει την κάλυψη των εξόδων του δίκαιου αγώνα των πολιτών και τη μετακίνησή τους. Θα πρέπει να καταστήσουμε σαφείς τις επιπτώσεις που επιφέρουν τέτοιες αποφάσεις σε τοπικό επίπεδο και ειδικά στους κατοίκους της δημοτικής ενότητας Βασιλικών». Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως «η παροχή των ταχυδρομικών υπηρεσιών συνιστά μια κρίσιμη υποδομή για την οικονομική ανάπτυξη, και συνδέεται άρρηκτα με τον πυρήνα της ιδιωτικής ζωής των δημοτών αλλά και την εξομάλυνση των συναλλακτικών σχέσεων. Στην κατεύθυνση αυτή όλοι μαζί κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και να είστε βέβαιοι πως σε αυτό τον αγώνα δεν είστε μόνοι. Περιμένουμε την εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου για τις επόμενες δυναμικές μας κινητοποιήσεις με αφορμή τη σημερινή μας συνάντηση και διαμαρτυρία ώστε να αποφασίσουμε ως δημοτικό συμβούλιο περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα  και την οικονομική στήριξή του».

Η πρόεδρος της κοινότητας Βασιλικών Όλγα Γιαννιού ανέφερε ότι «όλοι μας είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να ανατραπεί μία άδικη απόφαση η οποία δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε όλους μας. Κάποιοι θα πρέπει να μάθουν να συμπεριφέρονται με βάση το κοινωνικά υπεύθυνο όχι μόνο το οικονομικά συμφερότερο».

Στη χθεσινή δεύτερη κινητοποίηση των κατοίκων της δημοτικής ενότητας Βασιλικών παρέστησαν, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Λεωνίδας Σολτίδης, ο εκπρόσωπος του βουλευτή Σωκράτη Φάμελλου, Κωνσταντίνος Σαμουκορσίδης, οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων «Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Θέρμης», Άννα Τσιφτελίδου και  "Λαϊκή Συσπείρωση Θέρμης"  Φάνης Καρκατζούνης, ο διευθυντής του Γραφείου του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, Γιώργος Παπαλεξίου, ο επικεφαλής της παράταξης της Περιφέρειας «Πράξεις για τη Μακεδονία» και περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Παπαστεργίου, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Χαβατζάς, οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών Απόστολος Τσολάκης  Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρος Γαντάς, Καθαριότητας Στέλιος Γκιζάρης, η εντεταλμένη σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής Φανή Χατζηδημητρίου, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ Πολυχρόνης Κοντοπίδης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος πολιτών.

Σήμερα Τρίτη 7 Νοεμβρίου η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα συνεδριάζει εκ νέου στις 7.30 μ.μ. στο Κοινοτικό Κατάστημα Βασιλικών προκειμένου να καθορίσει το πρόγραμμα και τη μορφή των περαιτέρω κινητοποιήσεων.