Skip to main content

Στον αέρα η εξεταστική περίοδος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Τη συνέχιση της επίσχεσης εργασίας στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, αποφάσισε ομόφωνα, ο Σύλλογος Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Ιδρύματος, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείο Παιδείας ότι θα τους καταβά

Τη συνέχιση της επίσχεσης εργασίας στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, αποφάσισε ομόφωνα, ο Σύλλογος Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Ιδρύματος, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείο Παιδείας ότι θα τους καταβάλλει μέρος των δεδουλευμένων τους.

«Μέχρι στιγμής δεν υπήρχε ρητή απάντηση του Υπουργείου για το πότε ακριβώς θα καταβληθούν τα χρωστούμενα στο έκτακτο προσωπικό» δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου, Μαρία Παναγοπούλου, και επανέλαβε ότι η λύση της αποπληρωμής λίγων μηνών του 2010 από τμήμα της φετινής χρηματοδότησης, απλώς θα οξύνει το πρόβλημα.

Το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό συνεχίζει για τρίτη εβδομάδα την επίσχεση, με αποτέλεσμα να μη πραγματοποιηθεί η δεύτερη εξεταστική περίοδος του ΤΕΙ, που ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει δύο εβδομάδες, ενώ ήδη ακυρώθηκε μεγάλο ποσοστό μαθημάτων της πρώτης εξεταστικής, με κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο για εκατοντάδες σπουδαστές.

Το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό αποτελεί περίπου το 80% των καθηγητών του ΤΕΙ, οι οποίοι δεν αποκλείουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους μέσα στην εβδομάδα, με κλείσιμο της εισόδου του Ιδρύματος και ενημέρωση των προϊσταμένων και διευθυντών των τμημάτων και του λοιπού προσωπικού του ΤΕΙ.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή, μετά τις διαβεβαιώσεις που έδωσε το Υπουργείο Παιδείας η διοίκηση του ΤΕΙ, αναίρεσε προηγούμενη απόφαση της για αναστολή της λειτουργίας του Ιδρύματος για σήμερα και αύριο.