Skip to main content

Στον αέρα οι Εξεταστικές για Οικονομία και ομόλογα!

Οι εισηγήσεις των υπουργών στον Γιώργο Παπανδρέου μετά το φιάσκο με Βατοπαίδι και SIEMENS είναι αρνητικές
του Σπύρου Νάννου

Ως ιδιάζουσες περιπτώσεις κρίνονται από πολλούς στο κυβερνών κόμμα οι εξεταστικές για την Οικονομία και το Ομόλογα, καθώς βρίσκονται στον αέρα, μετά το φιάσκο με το Βατοπέδι και την Siemens. Παρά το γεγονός πως σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής διέψευσε δημοσιεύματα που αναφερόντουσαν στο μέλλον της… Οικονομίας και των Ομολόγων, τουναντίον, αρκετοί υπουργοί τόνιζαν χαρακτηριστικά πως δεν πρέπει να γίνουν, καθώς όπως έλεγαν «τα συμπεράσματα είναι ασαφή, παρά την θέληση του Γιώργου Παπανδρέου να χυθεί άπλετο φως!

Πιο συγκεκριμένα και χωρίς να ερωτηθεί σήμερα ο Γιώργος Πεταλωτής, επισήμανε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τα εξής: «Πάντως, γενικότερα, επειδή διάβασα αυτές τις ημέρες στον Τύπο ότι υπάρχει βούληση της κυβέρνησης να σταματήσει τις Εξεταστικές Επιτροπές, κάτι τέτοιο, δεν ισχύει. Η βούληση είναι ξεκάθαρη και σαφέστατη, να διερευνηθεί οποιαδήποτε σκιά. Και γι` αυτό καλό θα είναι να μην απαξιώνουμε τις Εξεταστικές Επιτροπές, γιατί και τα αποτελέσματα που φέρνουν είναι πολύ σημαντικά και ελπίζουμε αυτό να αποδειχθεί και με το πόρισμα για την Εξεταστική Επιτροπή της Siemens».

Το κλίμα πάντως και όπως προαναφέρθηκε, δεν είναι και το καλύτερο δυνατόν, καθώς αρκετοί υπουργοί, εισηγούνται στον Γιώργο Παπανδρέου να βάλει τέλος στο φιάσκο, όπως λένε των Εξεταστικών, που προκαλούν την μήνη του κόσμου. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, πρέπει να καταδείξει πως το ΠΑΣΟΚ, προεκλογικά είχε αναφέρει για τις Εξεταστικές και όφειλε να τις κάνει, όπως και τις έκανε. Μια οσμή των όσων θα πουν από την κυβέρνηση έδωσε άλλωστε σήμερα ο Γιώργος Πεταλωτής όταν είπε τα εξής: «Στις Εξεταστικές Επιτροπές που συστήθηκαν, είναι φανερή η προσπάθεια της κυβέρνησης να χυθεί άπλετο φως. Να μη μείνει καμία σκιά σε υποθέσεις που ταλάνισαν τον τόπο και εξόργισαν τους πολίτες. Στο πλαίσιο του υφιστάμενου Συντάγματος εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια, ώστε οι πολίτες να μάθουν επιτέλους την αλήθεια. Θωρακίζουμε, ωστόσο, το πολιτικό σύστημα, ώστε ποτέ ξανά να μην επαναληφθούν τέτοιες καταστάσεις και λαμβάνουμε συγκεκριμένα μέτρα ως προς αυτό».

Να σημειωθεί ιδιαίτερα πως ένα μεγάλο μέρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας συμφωνεί με την άποψη πως πρέπει να «τελειώσουν» οι Εξεταστικές και άλλωστε αυτό θα επισημάνουν και στην συνεδρίαση της Κ.Ο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στη Βουλή.