Skip to main content

Η Γεωργία στον δρόμο της Ελλάδας για το Euro σε περίπτωση πρόκρισης! (video)

H Γεωργία νίκησε με 2-0 το Λουξεμβούργο στην Τιφλίδα και πέρασε στον τελικό των play-off για το Euro 2024, όπου θα αναμετρηθεί στο «Μπόρις Παιχάτζε» με την Ελλάδα ή το Καζακστάν (26/3).

Την Γεωργία θα αντιμετωπίσει η Εθνική μας ομάδα σε περίπτωση που επικρατήσει απόψε το βράδυ (21:45) του Καζακστάν. Οι Γεωργιανοί δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερες δυσκολίες απέναντι στην αδύναμη ομάδα του Λουξεμβούργου και τελικά κατάφεραν να πάρουν τη νίκη - πρόκριση επικρατώντας με 2-0.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος της Γεωργίας. Η ομάδα του Ουίλι Σανιόλ ήταν απόλυτα κυρίαρχη, είχε τον έλεγχο, κυκλοφορούσε την μπάλα και δεν απειλήθηκε. Χαρακτηριστικό στοιχείο του παιχνιδιού ήταν ότι στο πρώτο ημίχρονο οι τελικές ήταν 6-0.

Με τη συμπλήρωση 40 λεπτών αγώνα ο Σενγκέλια έκανε τρομερή σέντρα με το εξωτερικό, έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Κακαμπάτζε αλλά τον νίκησε ο Μορίς. Από το κόρνερ προήλθε και το γκολ. Ο εξτρέμ του Παναιτωλικού εκτέλεσε τη στατική φάση, κακή απομάκρυνση του Όλεσεν, η μπάλα πήγε στο δεύτερο δοκάρι στον Ζιβζιβάτζε, ο οποίος με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ.

Στο δεύτερο μέρος το Λουξεμβούργο μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, απείλησε δυο φορές και είχε ένα ακυρωθέν γκολ. Στο 51' ο τερματοφύλακας της Βαλένθια, Μαμαρντασβίλι απέκρουσε το δυνατό σουτ του Μπαρέιρο, ο οποίος ένα λεπτό αργότερα έκανε το γύρισμα ο Ροντρίγκες κοντρόλαρε και με δυνατό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Μέσα σε πέντε λεπτά άλλαξαν όλες οι ισορροπίες. Το VAR κάλεσε τον διαιτητή να δει τη φάση για πιθανό πέναλτι υπέρ της Γεωργίας στην αρχή της φάσης του γκολ, ο διαιτητής έκρινε πως ο Σανό ανέτρεψε τον Μικαουτάτζε πριν πατήσει περιοχή, ακύρωσε το γκολ και απέβαλε τον αμυντικό του Λουξεμβούργου.

Από την εκτέλεση του φάουλ που οδήγησε την αποβολή ο Σενγκέλια σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, στο 58'. Πέντε λεπτά αργότερα ο εξτρέμ του Παναιτωλικού δημιούργησε το γκολ που τελείωσε το ματς. Ο εξτρέμ της ομάδας του Αγρινίου γύρισε την μπάλα και ο Ζιβζιβάτζε εξ επαφής έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για να διαμορφώσει το τελικό 2-0 και να στείλει αυτόματα τους Γεωργιανούς στον τελικό των play-off (26/3) για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το προσεχές καλοκαίρι στα γήπεδα της Γερμανίας.

Οι συνθέσεις:

Γεωργία (Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι - Κβιρκβέλια, Κάσια, Ντβάλι - Σενγκέλια, Κιτεϊσβίλι, Κοχορασβίλι, Κακαμπάτζε - Μικαουτάτζε, Ζιβζιβάτζε, Τσακβετάτζε.

Λουξεμβούργο (Χολτζ): Μορίς - Γιανς, Μπόνχερτ, Μαχμούτοβιτς, Σανό, Πίντο - Όλεσεν, Περέιρα, Μπαρέιρο - Μπόρχε Σάντσες, Ροντρίγκες.