Skip to main content

Στοπ στις επιστροφές ΦΠΑ βάζει το υπουργείο Οικονομικών

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Voria.gr, με επείγουσα τηλεφωνική εντολή το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε σήμερα από όλες τις ΔΟΥ να σταματήσουν τις επιστροφές ΦΠΑ και όποιες άλλες επιστροφές
Στοπ στις επιστροφές ΦΠΑ και φόρων βάζει το υπουργείο Οικονομικών σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να γεμίσει τα άδεια δημόσια ταμεία. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Voria.gr, με επείγουσα τηλεφωνική εντολή το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε σήμερα από όλες τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες να σταματήσουν τις επιστροφές ΦΠΑ και όποιες άλλες επιστροφές φόρων.

Παρά τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας για τη θετική πορεία των εσόδων του προϋπολογισμού τον Ιανουάριο του 2010 (που οφείλεται κυρίως στην είσπραξη της έκτακτης εισφοράς από τις μεγάλες επιχειρήσεις), το υπουργείο Οικονομικών αναζητά εναγωνίως τρόπους να γεμίσει τα ταμεία του. Και αυτό γιατί η πίεση που δέχεται από τους Ευρωπαίους εταίρους για άμεσα αποτελέσματα στο μέτωπο της μείωσης του ελλείμματος είναι αφόρητη, ενώ τα σχέδια για την αύξηση των εσόδων από τα νέα μέτρα πάταξης της φοροδιαφυγής μέχρι στιγμής δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα. Έτσι, τα μηνύματα που έρχονται για την πορεία των εσόδων τον Φεβρουάριο, όπως και οι εκτιμήσεις για τον Μάρτιο, δείχνουν επιδείνωση της κατάστασης, ακόμα και σε σχέση με τους πολύ αρνητικούς αντίστοιχους περσινούς μήνες.