Skip to main content

Στους δρόμους οι αγρότες της Λάρισας - Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη

Αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ σε Θέρμη, Επανομή, Δερβένι, Χαλκηδόνα και Νέα Μεσήμβρια

Στους δρόμους παραμένουν για ακόμα μία ημέρα οι αγρότες σε περιοχές της Θεσσαλονίκης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, όπως και τις προηγούμενες ημέρες, θα είναι συγκεντρωμένοι σε Θέρμη, Επανομή, Δερβένι, Χαλκηδόνα και Νέα Μεσήμβρια.

Συλλαλητήριο αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι και οι αγρότες στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας.

Όπως είπε στη Voria, εκ μέρους της συντονιτστικής επιτροπής, ο Χρήστος Σιδερόπουλος, μετά την ενημέρωση, τα τρακτέρ θα αναχωρήσουν για τον κόμβο του Πλατύκαμπου, προκειμένου να ενισχύουν το μπλόκο που έχει δημιουργθεί τις προηγούμενες μέρες. Το βράδυ θα προστεθούν στο μπλόκο αυτό και άλλα περίπου 100 τρακτέρ από περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο θεσσαλικό κάμπο.

Σύμφωνα με τον κ. Σιδερόπουλο, οι αγρότες ζητούν την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων και μέτρα για να ανταπεξέλθουν στο κόστος παραγωγής. Πρόθεσή τους είναι να ενισχύσουν τα μπλόκα, χωρίς όμως να αποκλείσουν την εθνική οδό.

Αιφνιδιαστικά στην εθνική οδό βρέθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας περίπου 30 αγρότες με τα τρακτέρ τους στην περιοχή του Αλμυρού Μαγνησίας, αιφνιδιάζοντας τις αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι αγρότες κατευθύνθηκαν με πάνω από 150 τρακτέρ στην πόλη της Λάρισας.

Σήμερα βγαίνουν στους δρόμους και οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας, στήνοντας μπλόκο με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στον κόμβο του Φιλώτα, στα όρια Φλώρινας- Εορδαίας.

«Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας επιβίωσης της κοινωνίας και μας αφορά όλους. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας όπως οι συνάδελφοι μας σε όλη την Ελλάδα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίωση.