Skip to main content

Στρος Καν και Ρεν καθορίζουν τη γραμμή της Ρηγίλλης

Οι συναντήσεις πουν θα έχει ο πρόεδρος της ΝΔ με τον επικεφαλής του ΔΝΤ και τον κοινοτικό επίτροπο αναμένεται να διαμορφώσουν την τελική ατζέντα των προτάσεων προς την κυβέρνηση.
Οι συναντήσεις πουν θα έχει μέσα στα επόμενα τρία 24ωρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, αρχικά με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν αύριο και τον κοινοτικό επίτροπο Όλι Ρεν μεθαύριο αναμένεται να διαμορφώσουν την τελική ατζέντα των προτάσεων, που θα προτείνει προς τον πρωθυπουργό, όταν ο τελευταίος τον καλέσει - όπως αναμένεται - σε διάλογο, για να βρεθεί ένα μίνιμουμ συναίνεσης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην οδό Ρηγίλλης έχουν καταλήξει σε ορισμένες από τις προτάσεις τους (που έχουν να κάνουν, για παράδειγμα, για τη Συνταγματική Αναθεώρηση κλπ), όμως, τα κρίσιμα θέματα, και συγκεκριμένα, αυτά τα οποία άπτονται της οικονομίας και της εξόδου της χώρας από την κρίση, θα οριστικοποιηθούν μετά το πέρας αυτής της εβδομάδας, που θα θεωρείται και είναι από πολλές απόψεις, κρίσιμη.

Ο λόγος είναι προφανής: αναλόγως του τι θα εξασφαλίσει η χώρα από το ΔΝΤ, θα διαπιστωθεί αν και κατά πόσο είναι ρεαλιστική μια έξοδος, σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, από τη σημερινή της κατάσταση. Κι αναλόγως, κατ’ επέκταση, θα διαμορφωθούν και οι θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στην ουσία, η Ρηγίλλης θα προσαρμοστεί στις εξελίξεις των ημερών, όποιες κι αν είναι αυτές, καθώς πρόθεση του κ.Σαμαρά είναι ό,τι συζητηθεί με τον κ.Παπανδρέου να έχει κάποιο υπόβαθρο.