Skip to main content

Συγκέντρωση εργαζομένων ΟΣΕ

Αυτή την ώρα εργαζόμενοι στον ΟΣΕ συγκεντρώνονται στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης όπου αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία έως το κέντρο της πόλης.
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ μια μερα μετά την ανακοίνωση του νομοσχεδίου για την εξυγίανση και αναδιάρθρωση του Οργανισμού. Αυτή την ώρα εργαζόμενοι συγκεντρώνονται στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης όπου αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία έως το κέντρο της πόλης και να ενωθούν με τα υπόλοιπα συνδικάτα.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο και κάνουν λόγο για ακρωτηριασμό του δικτύου και εργασιακό μεσαίωνα.

Συνάντηση Τρεμπόπουλου με εργαζομένους του ΟΣΕ

Με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΣΕ (ΠΟΣ), Νίκο Κιουτσούκη, συναντήθηκε, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, ο ευρωβουλευτής, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με την κίνηση «Οικολογία - Αλληλεγγύη», Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την εξυγίανση του ΟΣΕ, ο κ. Κιουτσούκης- σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ- τόνισε ότι «εξυγίανση δεν σημαίνει ιδιωτικοποίηση, ανάπτυξη δεν σημαίνει κλείσιμο των 2/3 του σιδηροδρομικού δικτύου, εκποίηση της ακίνητης περιουσίας και εκσυγχρονισμός σίγουρα δεν σημαίνει επιστροφή των εργασιακών σχέσεων και των οικονομικών απολαβών των εργαζομένων στον εργασιακό μεσαίωνα».

Από την πλευρά του, ο κ. Τρεμόπουλος σημείωσε ότι «είναι απαράδεκτη η πολιτική που υποβαθμίζει το σιδηρόδρομο και δίνει μονοπωλιακή θέση στα συμφέροντα των οδικών μεταφορών, κάτι που δεν συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».