Skip to main content

Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι Βούλγαροι παρά την κρίση

Τα «χειρότερα» πέρασαν από την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης μέχρι σήμερα, εκτιμά το 58% των Βούλγαρων πολιτών και θεωρεί πως το οικονομικό σύστημα της χώρας αντιστέκεται στις όποιες πιέσεις.
Τα «χειρότερα» πέρασαν από την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης μέχρι σήμερα, εκτιμά το 58% των Βούλγαρων πολιτών και θεωρεί πως το οικονομικό σύστημα της χώρας αντιστέκεται στις όποιες πιέσεις, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την έρευνα του Ινστιτούτου «Ανοιχτής Κοινωνίας», τον Μάρτιο του 2010.

Οι περισσότεροι πολίτες εμφανίζονται προβληματισμένοι ως προς την αποτελεσματικότητα των κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης. Σύμφωνα με την έρευνα, το 31% των συμμετεχόντων αντιμετωπίζει θετικά τα κυβερνητικά μέτρα. Το 41% των ερωτηθέντων δήλωσε πως η Βουλγαρία βρίσκεται σε «μονοπάτι» θετικής κατεύθυνσης και το 32% «βλέπει» επιδείνωση της κατάστασης.

Το 1/3 των συμμετεχόντων χαρακτήρισε «ανυπόφορη» την κατάσταση στη Βουλγαρία, ωστόσο το 58% από το σύνολο των ερωτηθέντων ελπίζει πως η οικονομική κατάσταση θα σταθεροποιηθεί το επόμενο δωδεκάμηνο.

Στα κυβερνητικά μέτρα που δεν έλαβαν τη «ψήφο εμπιστοσύνης» των πολιτών περιλαμβάνονται, σύμφωνα με την έρευνα, οι μειώσεις μισθών, συντάξεων και η αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ).