Skip to main content

Συγχαρητήρια στον Γ. Παπανδρέου από τον Φραντς Μίντεφερινγκ

Η εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ αποτελούσε σήμερα αντικείμενο συζήτησης στο στρατηγείο του SPD, το «Willy-Brand-Haus».
«Κουράγιο, δύναμη και καλή επιτυχία» εύχεται στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου ο Πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Φραντς Μίντεφερινγκ, στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα που του απέστειλε για την χθεσινή εκλογική νίκη.

«Οι εκλογές έδωσαν σε σένα και στο κόμμα σου μία ισχυρή εντολή για τα καθήκοντα που έχετε να αντιμετωπίσετε», αναφέρει ο Μίντεφερινγκ. «Κερδίσατε με πειστικά επιχειρήματα και καθαρούς στόχους την εμπιστοσύνη των ανθρώπων για μία προοδευτική πολιτική του εκσυγχρονισμού και της κοινωνικής ισορροπίας, ιδιαίτερα μέσα στην περίοδο της κρίσης», προσθέτει, διατυπώνοντας τη βεβαιότητα ότι «θα καταφέρετε μέσα σε δύσκολους καιρούς με αποφασιστικότητα και μέτρο να χαράξετε μία σωστή πορεία, ώστε να συνδυάσετε την οικονομική ανάπτυξη με την κοινωνική δικαιοσύνη και να οδηγήσετε τη χώρα σας σε ένα αίσιο μέλλον...».

Η εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ αποτελούσε σήμερα αντικείμενο συζήτησης στο στρατηγείο του SPD, το «Willy-Brand-Haus», όπου σε διάφορα «πηγαδάκια» στελεχών χρησίμευε είτε ως «ένεση αισιοδοξίας» για το μέλλον είτε, αντίθετα, σαν «αλάτι στην πληγή» της εκλογικής κατάρρευσης των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών.