Skip to main content

Συλλαλητήριο αμπελουργών σήμερα στον Τύρναβο

Την αγανάκτησή τους για τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ αναφορικά με τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους, εξέφρασαν σήμερα το μεσημέρι αμπελουργοί της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου κατά τη διάρκει
Την αγανάκτησή τους για τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ αναφορικά με τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους, εξέφρασαν σήμερα το μεσημέρι αμπελουργοί της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου κατά τη διάρκεια πανεπαρχικού συλλαλητηρίου που έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Νίκος Μπαντόγιας και το μέλος της ΕΟΑΣΝΛ κ. Γιώργος Σακοράφας μίλησαν με σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης, ζητώντας να αρθεί άμεσα η αδικία με νέες εκτιμήσεις και να αποδοθεί με αυτό τον τρόπο η δικαιοσύνη για χιλιάδες αγρότες της περιοχής. Χαιρετισμό στο συλλαλητήριο απηύθυνε ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Χρήστος Κιτσίδης αλλά και εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων των δήμων Τυρνάβου και Αμπελώνα.

ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ
Εντωμεταξύ, ραντεβού στην είσοδο της πόλης των Φαρσάλων, στο ύψος του Δημοτικού Σταδίου, θα δώσουν αύριο το μεσημέρι τα τρακτέρ των Φαρσαλινών αγροτών που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του τοπικού συντονιστικού οργάνου. Οι αγρότες αναμένεται να εκλέξουν νέα επιτροπή η οποία θα αναλάβει την εκπροσώπησή τους την ερχόμενη εβδομάδα οπότε και έχει προγραμματιστεί η έναρξη των κινητοποιήσεων, ενώ την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου τα αγροτικά μηχανήματα θα μεταβούν στον κόμβο των Μικροθηβών όπου οι Φαρσαλινοί αγρότες θα ενωθούν με εκείνους της Μαγνησίας. Την ίδια ώρα, η συντονιστική επιτροπή του Πλατυκάμπου, μετά από μία θυελλώδη συνεδρίαση δεκάδων αγροτών από τα χωριά του δήμου, αποφάσισε τη συμμετοχή αγροτών και κτηνοτρόφων στις κινητοποιήσεις. Η επιτροπή καλεί τους αγρότες να συμμετάσχουν σε προσυγκέντρωση στη διασταύρωση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Βόλου με την οδό Αγιάς, στις 12 το μεσημέρι.