Skip to main content

Συλλαλητήριο την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη

Να πάρουν μέρος μαζικά στο Συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Τετάρτη, Ημέρα Δράσης των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, καλεί τους εργαζόμενους οι διοικήσεις του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ.
Να πάρουν μέρος μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Τετάρτη,  Ημέρα Δράσης των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, καλεί τους εργαζόμενους η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της ΕΔΟΘ. Η συγκέντρωση, ενάντια στα μέτρα λιτότητας, έχει προγραμματιστεί στις 18.00 το απόγευμα στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Το ΕΚΘ καλεί τους πολίτες να πει «όχι» στην Ευρώπη της λιτότητας και της ανασφάλειας και «ναι» στην Ευρώπη της Απασχόλησης, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και της Αλληλεγγύης.

«Να καταδικάσουμε τα νεοφιλελεύθερα μέτρα λιτότητας και τις περικοπές των μισθών και συντάξεων στην Ευρώπη και τη χώρα μας, την απορρύθμιση του δικαιώματος στην εργασία, την κατάργηση των ΣΣΕ, την κοινωνική οπισθοδρόμηση, τη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και του διχασμού της Ευρώπης σε πλούσιες και φτωχές χώρες και να απαιτήσουμε μια ενιαία Ευρώπη κοινωνική και αλληλέγγυα στους Ευρωπαίους πολίτες, ιδιαίτερα τους νέους, τους συνταξιούχους και τις γυναίκες», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΚΘ.