Skip to main content

Συλλήψεις διακινητών στην Ορεστιάδα

Ανησυχία προκαλεί το ολοένα και αυξανόμενο κύμα εισροής λαθρομεταναστών στην Ορεστιάδα με τις συλλήψεις διακινητών να είναι πλέον καθημερινές.

Ανησυχία προκαλεί το ολοένα και αυξανόμενο κύμα εισροής λαθρομεταναστών στην Ορεστιάδα με τις συλλήψεις διακινητών να είναι πλέον καθημερινές. Μόνο τον Απρίλιο συνελήφθησαν 11 διακινητές σε οχτώ περιπτώσεις διακίνησης λαθρομεταναστών, ενώ από την αρχή του έτους οι συλληφθέντες διακινητές ανέρχονται σε 21 σε 15 συνολικά περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, στις 21 Απριλίου το πρωί συνελήφθη από άντρες της ειδικής ομάδας καταπολέμησης λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, ένας Αφγανός διακινητής καθώς με πλαστική βάρκα επιχείρησε να προωθήσει παράνομα πέντε λαθρομετανάστες στο εσωτερικό της χώρας.

Σαράντα οχτώ ώρες αργότερα και με διαφορά μιας ώρας συνελήφθησαν από άντρες της ειδικής ομάδας καταπολέμησης λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας και την συμμετοχή αντρών της Frontex, άλλοι δυο διακινητές, ένας Αφγανός και ένας Ιρακινός, καθώς προσπάθησαν να προωθήσουν εννέα και πέντε λαθρομετανάστες αντίστοιχα στο εσωτερικό της χώρας, ενώ με την σύλληψη τους απετράπη οι είσοδος σε άλλους 15 λαθρομετανάστες που περίμεναν στην Τουρκική όχθη.