Skip to main content

Συλλήψεις για κλοπή καλωδίων από τον ΟΣΕ

Στη σύλληψη δύο Πακιστανών για διακεκριμένες κλοπές σε βάρος του δικτύου του ΟΣΕ προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.
Στη σύλληψη δύο Πακιστανών για διακεκριμένες κλοπές σε βάρος του δικτύου του ΟΣΕ προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Ειδικότερα, το βράδυ της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου στο 27ο χλμ του σιδηροδρομικού δικτύου ηλεκτροκίνησης Αχαρναί -Τιθορέα συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, κατά τη στιγμή που είχαν ανέβει σε στύλο της γραμμής και έκοβαν το χάλκινο καλώδιο ηλεκτροκίνησης, του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ.

Σε έρευνα που ακολούθησε, σε παρακείμενη σήραγγα του ΟΣΕ, που δεν χρησιμοποιείται, στη περιοχή του Αγίου Στεφάνου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χάλκινα καλώδια συνολικού μήκους 150 μέτρων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες μαζί με συνεργούς τους, που αναζητούνται, διέθεταν τις κλεμμένες ποσότητες καλωδίων σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης παλαιών μετάλλων (scrap), προκαλώντας μεγάλη οικονομική ζημιά και θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια του δικτύου του ΟΣΕ.

Μετά από αυτοψία που διενεργήθηκε, από αρμόδιο υπάλληλο του ΟΣΕ, στη περιοχή «Αφίδναι-Δεκέλεια», όπου δρούσαν οι συλληφθέντες, διαπιστώθηκε ότι το συνολικό μήκος του δικτύου που έχει καταστραφεί από τη κλοπή, ανέρχεται σε τέσσερα χιλιόμετρα, το δε χρηματικό ποσό που ζημιώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο υπολογίζεται σε 280.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.