Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020
x

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΑΣ

Στη σύλληψη ενός αστυφύλακα, προχώρησαν αστυνομικοί του Κλιμακίου Συνοριακής Φύλαξης Σαγιάδας γιατί μετέφερε παράνομα προς το εσωτερικό της χώρας μία Αλβανίδα λαθρομετανάστρια.

Στη σύλληψη ενός αστυφύλακα, πού υπηρετεί σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής, προχώρησαν αστυνομικοί του Κλιμακίου Συνοριακής Φύλαξης Σαγιάδας σε μπλόκο στο Στόμιο Λωρίδας, γιατί μετέφερε παράνομα προς το εσωτερικό της χώρας με το αυτοκίνητό του, μία Αλβανίδα λαθρομετανάστρια, με τελικό προορισμό την Αθήνα, έναντι μη εξακριβωθείσας χρηματικής αμοιβής.

Η Αλβανίδα, είχε εισέλθει παράνομα στο ελληνικό έδαφος τις νυχτερινές ώρες από σημείο της περιοχής Μαυροματίου Σαγιάδας Θεσπρωτίας, της ελληνοαλβανικής μεθορίου απ΄ όπου ο αστυφύλακας την επιβίβασε στο αυτοκίνητό του. Επίσης, κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς μία πλαστή βεβαίωση κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας διαμονής.

Ο αστυφύλακας και η λαθρομετανάστρια που επίσης συνελήφθη, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας, ο οποίος αφού άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη, τους παρέπεμψε στον ανακριτή Θεσπρωτίας, ενώ το αυτοκίνητο και η πλαστή βεβαίωση κατασχέθηκαν από το ΑΆ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών Θεσπρωτίας που διενεργεί την προανάκριση.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ