Skip to main content

Σύλληψη λαθρομεταναστών που απέδρασαν από τμήμα συνοριακής φύλαξης

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα οι πέντε από τους επτά παράνομους μετανάστες που απέδρασαν από το τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Έβρου.
Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα οι πέντε από τους επτά παράνομους μετανάστες που απέδρασαν από το τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Έβρου.

Η απόδραση είχε ως συνέπεια να διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση και να τεθούν σε διαθεσιμότητα τρεις αστυφύλακες που εκτελούσαν υπηρεσία, σκοπού κρατητηρίων, οδηγού επιφυλακής και σκοπού του αστυνομικού τμήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λαθρομετανάστες κατάφεραν να αποδράσουν, όταν έσπασαν την κλειδαριά, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς. Συγκεκριμένα απέδρασαν τρεις Γεωργιανοί, δύο Σύριοι, ένας Ιρανός κι ένας Ιρακινός, που ανέμεναν διοικητική επέλαση.

Κατά τον πρόεδρο των αστυνομικών υπαλλήλων Έβρου Παντελή Δημούτση, η απόδραση είναι επακόλουθο των συνθηκών κράτησης, τις οποίες ο ίδιος χαρακτήρισε απαράδεκτες, και πρόσθεσε ότι, όταν συμβαίνουν παρόμοια περιστατικά, οι ευθύνες είθισται να πέφτουν στους αστυνομικούς υπαλλήλους.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον κ. Δημούτση, έχουν συλληφθεί πέντε λαθρομετανάστες και αν εντός 15 ημερών οι αρχές καταφέρουν να εντοπίσουν και τους υπόλοιπους που αναζητούνται, τότε οι τρεις αστυνομικοί υπάλληλοι θα αντιμετωπίσουν μόνο πειθαρχικές ποινές και όχι ποινικές.