Skip to main content

Σύμβαση 15,3 εκατ. δολ. για την Πετζετάκις

Στην υπογραφή σύμβασης ύψους 15,3 εκατ. δολαρίων με την ισπανική κατασκευαστική Befesa Agua-Riogersa, για την προμήθεια σωλήνων ύδρευσης στην Ανγκόλα προχώρησε ο όμιλος Πετζετάκις.
Στην υπογραφή σύμβασης ύψους 15,3 εκατ. δολ. με την ισπανική κατασκευαστική εταιρεία Befesa Agua-Riogersa, για την προμήθεια σωλήνων ύδρευσης στην Ανγκόλα, προχώρησε ο όμιλος Πετζετάκις.

Αναλυτικότερα, η σύμβαση αφορά στην προμήθεια του συνόλου των σωλήνων που χρειάζεται η κατασκευή δικτύου ύδρευσης στην επαρχία Cunene της Ανγκόλα και αποτελεί τη μεγαλύτερη σύμβαση έργου στην 50χρονη ιστορία του ομίλου.

Η ολοκλήρωση της προμήθειας εκτιμάται σε 12 μήνες και αφορά αγωγούς πόσιμου νερού μήκους 100 χλμ, μικρών και μεγάλων διαμέτρων. Το έργο αφορά μεταξύ άλλων και ένα διυλιστήριο νερού, αντλητικά συγκροτήματα, ενδιάμεσες δεξαμενές και μια κεντρική δεξαμενή πόσιμου νερού, με τη συνολική του αξία να ανέρχεται σε 101 εκατ. ευρώ.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η ανάθεση αυτή είναι αποτέλεσμα των συστηματικών και επικεντρωμένων προσπαθειών του ομίλου σε συγκεκριμένες αγορές όπου μεγάλα έργα είναι σε εξέλιξη.