Skip to main content

Συμμαχία Motor Oil-Μυτιληναίου στο φυσικό αέριο

Στρατηγική συμμαχία στην αγορά του φυσικού αερίου ανακοίνωσαν σήμερα οι όμιλοι MOTOR OIL και Μυτιληναίος. Από κοινού σύσταση εταιρίας, με συμμετοχή 50% - 50%.
Στρατηγική συμμαχία στην αγορά του φυσικού αερίου ανακοίνωσαν σήμερα οι όμιλοι MOTOR OIL και Μυτιληναίος. Οι δύο πλευρές προχωρούν στην από κοινού σύσταση εταιρίας, με συμμετοχή 50% - 50% και με σκοπό την εισαγωγή και εμπορία φυσικού Αερίου σε κάθε του μορφή (υγροποιημένο, συμπιεσμένο κλπ.)

Όπως ανακοινώθηκε, το φυσικό αέριο θα προορίζεται για χρήση στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις και στα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής των δύο ομίλων, καθώς και για πώληση σε τρίτους, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Σε αυτό το πλαίσιο οι δύο πλευρές συμφώνησαν να παραλάβουν και να διαθέσουν από κοινού φορτίο 65.000 κυβικών μέτρων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), το οποίο θα αφιχθεί στις εγκαταστάσεις του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) Α.Ε. στη Ρεβυθούσα στις 2 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για το πρώτο φορτίο LNG που διακινείται στην ελληνική αγορά εκτός Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ).-