Skip to main content

Συνάντηση Δρούτσα με Μπάιντεν

Την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για θέματα που αφορούν τη χώρα μας είχε ο υπουργός Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια σύντομης συνάντησης με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.
Την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για θέματα που αφορούν τη χώρα μας, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, κατά τη διάρκεια σύντομης συνάντησης με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος χαρακτήρισε την Ελλάδα «αξιόπιστο εταίρο» στην περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Παράλληλα, ο ΥΠΕΞ συναντήθηκε σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) με τον υποψήφιο του Δημοκρατικού κόμματος για τη Γερουσία και νυν υπουργό Οικονομικών του Ιλινόι, Αλέξη Γιαννούλια.

Οι δύο άντρες γνωρίζονται αρκετά χρόνια και τούς δόθηκε η δυνατότητα να συζητήσουν για τη σημερινή κατάσταση σε Ελλάδα και Αμερική, ενώ ο ομογενής υποψήφιος ενημέρωσε τον υπουργό Εξωτερικών για τα κύρια ζητήματα της προεκλογικής του ατζέντας. Σημειώνεται ότι, ο κ. Γιαννούλιας διεκδικεί τη θέση που κατείχε στην αμερικανική γερουσία ο πρόεδρος Ομπάμα.