Skip to main content

Συνέδριο για τις εξελίξεις στον τομέα κρέατος και ζώντων ζώων

Σημείο αναφοράς για τη μελλοντική ανάπτυξη του κλάδου αναμένεται να αποτελέσει το ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν σήμερα στη Θεσ
Σημείο αναφοράς για τη μελλοντική ανάπτυξη του κλάδου αναμένεται να αποτελέσει το ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 30 Μαΐου.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την Ένωση Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας, καθώς και από την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα, μάλιστα, με τους διοργανωτές του αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα για τη βιομηχανία τροφίμων της Ευρώπης. Αναφέρουν επίσης πως κατά τη διάρκεια των εργασιών του πρόκειται να παρουσιαστούν όλες οι καινούριες τάσεις και τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα του κρέατος και των ζώντων ζώων.

Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου είναι ο Ιωάννης Τσέρνος, ενώ μεταξύ των ομιλητών περιλαμβάνονται οι υφυπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιχάλης Καρχιμάκης, και Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μάρκος Μπόλαρης, καθώς και οι ευρωβουλευτές της ΝΔ Θεόδωρος Σκυλακάκης και Γεώργιος Παπαστάμκος.