Skip to main content

Συνεργασία Ξενοδόχων Χαλκιδικής με τη Σμύρνη

Σε σημαντικά οφέλη από την αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη προσβλέπει ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής.

Συνάντηση στα γραφεία του Οργανισμού Ανάπτυξης και Τουρισμού Σμύρνης για την επίτευξη εμπορικών, τουριστικών και πολιτιστικών συναλλαγών είχε στις 6 Δεκεμβρίου ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Τουρισμού Σμύρνης, Έργκουντερ Καν και ο πρόεδρου του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκδικής, Γρηγόρης Τάσιος, συμφώνησαν στην εκπόνηση προγράμματος συγκεκριμένων δράσεων μέχρι τον Ιανουάριο 2013, που θα προωθούν ταυτόχρονα όλους τους τομείς ευθύνης των δύο Οργανισμών.

Στις 6-9 Δεκεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε η έκθεση «Travel Fair & Conference for Tourism», όπου ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής και ξενοδόχοι της περιοχής συμμετείχαν στο stand της εταιρείας Silver Holidays, που εδώ και ένα χρόνο έχει αναλάβει τις Δημόσιες Σχέσεις του Οργανισμού στην Τουρκία. Το ΔΣ εκπροσωπήθηκε από τον κ. Τάσιο.

Ένας από τους βασικούς λόγους συμμετοχής της Χαλκιδικής όπως και άλλων περιοχών της Βόρειας Ελλάδας στην έκθεση της Σμύρνης ήταν να δηλώσουν τη στήριξή τους στη δρομολόγηση απευθείας πτήσεων προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης από το 2013. Εντός του Δεκεμβρίου αναμένεται η τελική απόφαση της ελληνικής ή της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας που θα αναλάβει το εγχείρημα. Με την πτήση να διαρκεί μόλις 45 λεπτά, οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν πτήσεις για πρόγραμμα 4ήμερων ή 7ήμερων πακέτων.

Ακόμη, συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με εκπροσώπους του Yasar University, του μεγαλύτερου ιδιωτικού πανεπιστημίου της Σμύρνης, οι οποίοι θα έρθουν σε επαφή με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος στα πλαίσια ανταλλαγής τεχνογνωσίας και σπουδαστών. Το Διεθνές Πανεπιστήμιο, ως μέλος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, θα προωθήσει εκτός των άλλων και την πράσινη ανάπτυξη της Χαλκιδικής (Πράσινα Κλειδιά, Γαλάζιες Σημαίες, Eco-Label).

Τέλος, οι συζητήσεις για την παρουσία της Χαλκιδικής στην EMITT 2013 της Κωνσταντινούπολης έχουν ήδη δρομολογηθεί.