Skip to main content

Συνεχίζουν την απεργία πείνας οι περιπτερούχοι στη Λάρισα

Μέχρι και την Κυριακή 30 Μαΐου θα συνεχίσουν την απεργία πείνας οι περιπτερούχοι στη Λάρισα, έχοντας στήσει αντίσκηνο έξω από το πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη.
Μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή, 30 Μαΐου, θα συνεχίσουν την απεργία πείνας που ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη οι περιπτερούχοι στη Λάρισα, έχοντας στήσει αντίσκηνο έξω από το πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη. Στη συνέχεια, η κινητοποίηση θα ανασταλεί σε ένδειξη καλής θέλησης από τους περιπτερούχους, καθώς αναμένεται να συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στις 2 Ιουνίου.

Χθες, εκπρόσωποι του κλάδου μαζί με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη, επαναλαμβάνοντας τις προτάσεις τους για καθορισμό κατώτατου ορίου ποσοστού κέρδους, απελευθέρωση της αναγραφόμενης τιμής, επαναπροσδιορισμό του ειδικού φόρου κατανάλωσης και οριστική απαλλαγή της περαίωσης. Σύμφωνα με τους περιπτερούχους, στη σύσκεψη αναπτύχθηκε ο έντονος προβληματισμός του κλάδου για την επιβίωσή του ενώ ο κ. Σαχινίδης ζήτησε να του παραδοθούν το ταχύτερο δυνατό οι συγκεκριμένες προτάσεις επεξεργασμένες και σε πιο ολοκληρωμένη μορφή, προκειμένου ο ίδιος, όπως δεσμεύτηκε, να τις προωθήσει στον υπουργό κατά τη νέα συνάντηση που καθορίστηκε για την προσεχή Τετάρτη.

Σε αυτή τη συνάντηση πρόκειται και πάλι να συμμετάσχει ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος.