Skip to main content

Σβίγκου: Μία περίοδος πατριδοκαπηλίας κλείνει οριστικά

Μια περίοδος αλυτρωτισμού, σφετερισμού της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, ανόδου του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλίας κλείνει οριστικά, εκτιμά.

Την πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη χθεσινοβραδινή ψηφοφορία στη Βουλή, καταθέτει η εκπρόσωπός του.

«Μια περίοδος αλυτρωτισμού, σφετερισμού της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, ανόδου του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλίας κλείνει οριστικά, με τον καλύτερο τρόπο, τόσο για τις δυο χώρες, όσο και για τα Βαλκάνια», επισημαίνει η Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξή της στο ΑΜΠΕ και προσθέτει με έμφαση: «η Βόρεια Ελλάδα, και ειδικά η Θεσσαλονίκη, μόνο θετικά θα έχει να περιμένει».

Σχολιάζοντας την χθεσινη ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη στη Βουλή σημειώνει ότι «δεν έχασε την ευκαιρία να κινδυνολογήσει ακόμη και για το ζήτημα της γρίπης, να παραπληροφορήσει και να διχάσει του πολίτες.

Όσον αφορά στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία σχολιάζει πως «οφείλουμε να διατηρούμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, στο υψηλότερο επίπεδο, ιδίως όταν υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα».

Ερωτηθείσα για την άρση του εμπάργκο της ΝΔ προς την ΕΡΤ αναγνωρίζει ως «θετική» τη μεταστροφή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ωστόσο «η δική μας συλλογική απόφαση για τη σχέση μας με τον ΣΚΑΙ δεν έχει καμία σχέση με τη στάση της ΝΔ απέναντι στον οποιοδήποτε σταθμό», ξεκαθαρίζει.

Για τα επόμενα θετικά μέτρα, «η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασφαλίσουν την προστασία της πρώτης κατοικίας, θα σχεδιάσουν μια ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική, θα ελαφρύνουν τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και οι τράπεζες θα βγουν ακόμα πιο ισχυροποιημένες, ώστε να επιτελέσουν τον κομβικό τους ρόλο, να μπορέσουν να δανείζουν την πραγματική οικονομία».

Στο ερώτημα, τέλος, του Πρακτορείου για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, η Ρ. Σβίγκου διαμηνύει ότι «στόχος είναι οι ευρύτερες συγκλίσεις και συνεργασίες, στη βάση ενός προγράμματος με προοδευτικό, οικολογικό, αριστερό πρόσημο».