Skip to main content

Γονείς 2ου δημοτικού σχολείου Ν. Ραιδεστού: 4 αιτήματα για την ασφάλεια των παιδιών

«Απαιτούμε να παρθούν μέτρα πριν να είναι αργά»

Τέσσερα αιτήματα για «την ασφαλή είσοδο και έξοδο από και προς την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου» για τους μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου Νέας Ραιδεστού, στη Θεσσαλονίκη, κατέθεσε ο σύλλογος γονέων του σχολείου.

«Ο σύλλογος γονέων του 2ου Δημοτικού σχολείου Νέας Ραιδεστού εκφράζει την αγωνία του για τον κίνδυνο που διατρέχουν καθημερινά οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου μας κατά την προσέλευση και αποχώρηση από το σχολείο, καθώς βγαίνουν χωρίς ασφάλεια στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου, στην οποία αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες. Ο κίνδυνος ενός σοβαρού ατυχήματος είναι καθημερινός», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον σύλλογο γονέων του σχολείου, «14 χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του σχολείου, σε ενοικιαζόμενο κτήριο, στο σημείο αυτό δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο. Απαιτούμε να παρθούν μέτρα πριν να είναι αργά».

Παράλληλα ζητούν συνάντηση με τον δήμαρχο Θέρμης και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη.

Τα τέσσερα αιτήματα που καταθέτουν:

«Να τοποθετηθούν φανάρια που να λειτουργούν κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών.

»Να τοποθετηθούν μπάρες (στηθαία) κατά μήκος της εθνικής οδού στο σημείο που συνορεύει με το parking του σχολείου.

»Να μεταφερθεί η είσοδος και το parking 50 μέτρα πιο κάτω, ώστε να υπάρχει απόσταση ασφαλείας από την εθνική οδό

»Και βέβαια οριστική λύση αποτελεί η κατασκευή νέου κτηρίου για το 2ο δημοτικό σχολείο Νέας Ραιδεστού στο οικόπεδο που είναι χαρακτηρισμένο δίπλα στο 1ο Δημοτικό σχολείο και εκκρεμεί εδώ και 14 χρόνια».