Skip to main content

Συμπόρευση Τζακόπουλου με τον Σπύρο Πέγκα για τον δήμο Θεσσαλονίκης

Οι υποψήφιοι του Σάκη Τζακόπουλου θα ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο του Σπύρου Πέγκα - Τι συμφώνησαν οι δυο τους

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στον προεκλογικό τοπίο για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Αργά το βράδυ της Δευτέρας, ανακοινώθηκε η κοινή κάθοδος στις εκλογές του Οκτωβρίου της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη για Όλους» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Σπύρο Πέγκα και της παράταξης «Ώρα Θεσσαλονίκης» με επικεφαλής τον Σάκη Τζακόπουλου.

Διαβάστε - Η στήριξη Νοτοπούλου στον Σπύρο Πέγκα για τον δήμο Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, οι υποψήφιοι της παράταξης του Σάκη Τζακόπουλου θα ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο του Σπύρου Πέγκα.

Είχαν προηγηθεί σήμερα συναντήσεις των επικεφαλής των δύο παρατάξεων οι οποίοι συμφώνησαν ότι «η Θεσσαλονίκη δεν έχει το περιθώριο άλλης μιας πενταετίας στασιμότητας, απραξίας και χαμένων ευκαιριών κι ότι η πόλη χρειάζεται ανάταξη και αλλαγή πορείας». Παράλληλα, συνεδρίασε και η ομάδα του κ. Τζακόπουλου η οποία ομόφωνα αποφάσισε την συμπόρευση με τον συνδυασμό του Σπύρου Πέγκα.

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται λίγες ημέρες μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας του Γιώργου Ορφανού, με τον οποίο ο κ. Τζακόπουλος ήταν σε επικοινωνία για ενδεχόμενη συνεργασία. Πλέον μειώνονται οι υποψηφιότητες για τον δήμο Θεσσαλονίκης μετά τις εξελίξεις με Τζακόπουλο και Ορφανό.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

H Θεσσαλονίκη μας ενώνει!
«Ανακοινώνουμε σήμερα τη συμπόρευση μας με τη δημοτική κίνηση "Ώρα Θεσσαλονίκης" που προστίθεται στην πρόσφατη προγραμματική σύγκλιση, η οποία οδήγησε στη συνεργασία της δημοτικής κίνησης "Θεσσαλονίκη Για Όλους" με τη δημοτική παράταξη «Οικολογία- Αλληλεγγύη».

Προηγήθηκαν συναντήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων "Θεσσαλονίκη Για Όλους" και "Ώρα Θεσσαλονίκης", οι οποίοι συμφώνησαν ότι η Θεσσαλονίκη δεν έχει το περιθώριο άλλης μιας πενταετίας στασιμότητας, απραξίας και χαμένων ευκαιριών κι ότι η πόλη χρειάζεται ανάταξη και αλλαγή πορείας.

Με αφετηρία την αγωνία για το μέλλον της πόλης και στη βάση κοινών αρχών και αξιών, αποφασίστηκε η συμπόρευση των δύο δημοτικών κινήσεων με υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης τον Σπύρο Πέγκα.
Οι υποψήφιοι της παράταξης «Ώρα Θεσσαλονίκης» θα ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη για Όλους», ενώ το επόμενο διάστημα ομάδες εργασίας θα επεξεργαστούν προτάσεις που θα ενσωματωθούν στο πρόγραμμα του συνδυασμού.

«Συσπειρώνουμε αυτοδιοικητικές ομάδες και απλούς πολίτες, ενώνουμε κοινωνικές δυνάμεις και όλοι μαζί αποφασισμένοι στοχεύουμε να διαμορφώσουμε το μέλλον της πόλης που αγαπάμε. Έχουμε σχέδιο, γνώση, εμπειρία και τους ανθρώπους, για να κάνουμε πράξη το όραμά μας για τη Θεσσαλονίκη», επισημαίνει ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη για Όλους» και υποψήφιος δήμαρχος, Σπύρος Πέγκας.

Από την πλευρά του ο Σάκης Τζακόπουλος τονίζει: «Ως υποψήφιος δήμαρχος με την παράταξη "Ώρα Θεσσαλονίκης" προσπάθησα η κουλτούρα υπευθυνότητας και συνεργασίας που έλειπε διαχρονικά από την πόλη, να αποτελέσει την ευκαιρία, προκειμένου μέσα από την συμπόρευση πολλών παρατάξεων, να οικοδομηθεί σε νέες, στέρεες βάσεις. Γνωρίζουμε όλοι, πως οι συμπράξεις και οι ομάδες είναι που κάνουν τη διαφορά, κι εκεί μοιάζει πολλές φορές -σαν πόλη- να υστερούμε. Σήμερα προσπεράσαμε λοιπόν αυτή την υστέρηση και συμπορευόμαστε με την παράταξη "Θεσσαλονίκη για Όλους", κάνοντας το πρώτο βήμα για να αλλάξουμε τη Θεσσαλονίκη».