Skip to main content

Συνάντηση Δένδια με τον Κύπριο ομόλογό του στη Θεσσαλονίκη - Στο επίκεντρο η κρίση στη Μέση Ανατολή

«Υπάρχουν πολύ σημαντικά θέματα τα οποία πρέπει να συζητηθούν και για τα οποία πρέπει να υπάρχει μια κοινή αντίληψη και μια αμοιβαία κατανόηση», τόνισε ο υπουργός Άμυνας

Συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μιχάλη Γιωργάλλα, και φίλο του είχε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Νίκος Δένδιας, στη Θεσσαλονίκη.

Ο υπουργός υποδέχθηκε τον Κύπριο ομόλογό του μαζί με τον υφυπουργό Εσωτερικών για τη Μακεδονία και Θράκη, Στάθη Κωνσταντινίδη και μεταξύ άλλων, δήλωσε πως «ήταν πολύ σημαντικό και πολύ ενδιαφέρον ότι είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε μία ανασκόπηση των συνθηκών στην ευρύτερη περιοχή μας».

Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε πως «η Ελλάδα αλλά και η Κύπρος είναι στην περίμετρο της νέας κρίσης στη Μέση Ανατολή. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι υπάρχουν πολύ σημαντικά θέματα τα οποία πρέπει να συζητηθούν και για τα οποία πρέπει να υπάρχει μια κοινή αντίληψη και μια αμοιβαία κατανόηση», και πρόσθεσε ότι «προσβλέπουμε με ελπίδα ότι θα μπορέσει η κρίση αυτή να αντιμετωπισθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Άμυνας:

«Είχα σήμερα τη μεγάλη χαρά, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, να υποδεχθώ εδώ στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τον Υφυπουργό Εσωτερικών για τη Μακεδονία και Θράκη, τον φίλο μου Υπουργό Αμύνης της Κύπρου.

Ήταν πολύ σημαντικό και πολύ ενδιαφέρον ότι είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε μία ανασκόπηση των συνθηκών στην ευρύτερη περιοχή μας.

Όπως ξέρετε, η Ελλάδα αλλά και η Κύπρος, είμαστε στην περίμετρο της νέας κρίσης στη Μέση Ανατολή. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι υπάρχουν πολύ σημαντικά θέματα τα οποία πρέπει να συζητηθούν και για τα οποία πρέπει να υπάρχει μια κοινή αντίληψη και μια αμοιβαία κατανόηση.

Προσβλέπουμε με ελπίδα ότι θα μπορέσει η κρίση αυτή να αντιμετωπισθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Θα ήθελα να επαναλάβω ότι η Ελλάδα έχει πάρει και δια χειλέων  του Πρωθυπουργού μια σαφέστατη θέση στη νέα κρίση στη Μέση Ανατολή. Η τρομοκρατία, οι τρομοκρατικές επιθέσεις, οι σφαγές των αμάχων, δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές.

Και έχουμε επίσης σταθερά πει ότι η επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ και ιδίως εναντίον των αμάχων του Ισραήλ, υπηρετούν κατά το χειρότερο τρόπο την παλαιστινιακή υπόθεση και τις νόμιμες επιδιώξεις του παλαιστινιακού λαού.

Και πάλι χάρηκα πάρα πολύ Μιχάλη που σε είδα σήμερα στη Θεσσαλονίκη και περιμένω να τα πούμε σύντομα στην Αθήνα».