Skip to main content

Συνάντηση Μακρόν με 220 δημάρχους για την εβδομάδα ταραχών που συντάραξε τη Γαλλία

Μία εβδομάδα μετά τον θάνατο νεαρού, κατά την διάρκεια αστυνομικού ελέγχου την περασμένη νύκτα, έγιναν περιορισμένες συλλήψεις σε σχέση με τις προηγούμενες νύκτες

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, υποδέχεται σήμερα τους δημάρχους 220 γαλλικών πόλεων που έχουν υποστεί σημαντικές καταστροφές έπειτα από μία εβδομάδα βίαιων ταραχών.

Μία εβδομάδα μετά τον θάνατο νεαρού, κατά την διάρκεια αστυνομικού ελέγχου την περασμένη νύκτα, έγιναν περιορισμένες συλλήψεις σε σχέση με τις προηγούμενες νύκτες, 72 συνολικά, εκ των οποίων 24 στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού.

Νέες καταστροφές σημειώθηκαν ωστόσο σε 24 κτήρια που πυρπολήθηκαν ή υπέστησαν ζημιές σε ολόκληρη την χώρα, ενώ 159 οχήματα επίσης πυρπολήθηκαν, ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές.

Τέσσερις επιθέσεις κατά εγκαταστάσεων της αστυνομίας, της χωροφυλακής και της δημοτικής αστυνομίας σημειώθηκαν χθες, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών χωρίς να υπάρξει τραυματισμός αστυνομικού.

Με την σημερινή συνάντηση, ο Εμανουέλ Μακρόν θέλει να ξεκινήσει μία μακροπρόθεσμη εμπεριστατωμένη προσπάθεια για να γίνουν αντιληπτά τα αίτια που οδήγησαν σε αυτά τα γεγονότα, σύμφωνα με τις υπηρεσίες της Γαλλικής Προεδρίας.

Για την πρώτη του μετακίνηση από την έναρξη της κρίσης, ο Εμανουέλ Μακρόν επέλεξε να επισκεφθεί χθες το βράδυ μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν στρατόπεδο της αστυνομίας στο Παρίσι και στην συνέχεια το αρχηγείο της αστυνομίας του Παρισιού.

Πηγή φωτογραφίας: REUTERS/Yves Herman/Pool