Skip to main content

Συνάντηση Μητσοτάκη με Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών - Το ευχαριστώ για τη δωρεά 50 εκατ. ευρώ για έργα αποκατάστασης στη Θεσσαλία

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε την Ένωση για την απόφαση να δωρίσει 50 εκατ. ευρώ για έργα αποκατάστασης σε περιοχές της Θεσσαλίας

Συνάντηση με το προεδρείο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και μέλη της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε την Ένωση για την απόφαση να δωρίσει 50 εκατ. ευρώ για έργα αποκατάστασης σε περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές το προηγούμενο διάστημα.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο σχεδιασμού για τη βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, η κυβέρνηση έχει καταρτίσει κατάλογο έργων που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τους συγκεκριμένους πόρους.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε επίσης η σημασία του ελληνόκτητου στόλου, τόσο για την εγχώρια οικονομία όσο και ευρύτερα για την απρόσκοπτη μεταφορά αγαθών και ενέργειας σε μία εποχή αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων και πληθωριστικών πιέσεων.

Επιπλέον, υπογραμμίστηκε η στρατηγική σημασία ενός ισχυρού ευρωπαϊκού πυλώνα στον τομέα του θαλάσσιου εμπορίου, για την ενίσχυση και διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

Τέλος, εξετάστηκαν οι προοπτικές απανθρακοποίησης των παγκόσμιων θαλάσσιων μεταφορών και η δυνατότητα της ελληνικής εφοπλιστικής κοινότητας να είναι πρωτοπόρος σε αυτή την προσπάθεια.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος, από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Ακης Σκέρτσος και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος.

Από την πλευρά της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών συμμετείχαν η πρόεδρος Μελίνα Τραυλού, οι αντιπρόεδροι Μιχάλης Χανδρής και Αντώνης Λαιμός, οι γραμματείς Δημήτρης Φαφαλιός και Νίκολας Βενιάμης, ο ταμίας Ιωάννης Ξυλάς, ο αναπληρωτής ταμίας Κωνσταντίνος Καρούσης και η γενική διευθύντρια Κατερίνα Πέππα.