Skip to main content

Συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν τον Απρίλιο στην Ουάσιγκτον - Τι λένε κυβερνητικές πηγές

Στις 4 Απριλίου, σύμφωνα με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνη, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο

Τον Απρίλιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν σχετικά: «Είμαστε σε συζητήσεις. Δεν έχουμε λάβει ακόμα καμία επιβεβαίωση για καμία ημερομηνία».

Στη συνάντηση των δύο ηγετών αναφέρθηκε ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης, στο περιθώριο του προγράμματος της εκδήλωσης «City hub events», στην Αλεξανδρούπολη.

«Στις 4 Απριλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στο Οβάλ Γραφείο, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο “Μπάιντενόπουλο”», δήλωσε ο κ. Τσούνης. «Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αγαπάει την Ελλάδα και τους Ελληνες πάρα πολύ και στεκόμαστε πάντα δίπλα σας» πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παρευρεθεί στην εκδήλωση που διοργανώνεται κάθε χρόνο στον Λευκό Οίκο για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Απομένει η επιβεβαίωση από τον Λευκό Οίκο και το ανακοινωθέν για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Κατά την πρώτη θητεία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο στην Ουάσιγκτον, τον Μάιο του 2022.