Skip to main content

Συνάντηση Πέγκα με το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε πως απαιτείται ένα οργανωμένο σχέδιο, συνεχή επιμελητεία και σωστή αξιολόγηση των εργαζομένων πέρα από κομματικές ή άλλες προτιμήσεις

Με το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Για Όλους», Σπύρος Πέγκας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «κατά τη συζήτηση που είχε μαζί τους, εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας, δήλωσαν στον Σπύρο Πέγκα ότι το σύστημά της είναι διαλυμένο και πρόσθεσαν ότι δεν υπάρχει φροντίδα και επάρκεια σε εξοπλισμό και επομένως, δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικοί στο επίπεδο που θα ήθελαν. Επιπλέον, τα χρέη που δημιούργησε η παρούσα διοίκηση με την αγορά των άχρηστων λεωφορείων από τη Λειψία δυσκολεύουν σε μεγάλο βαθμό τις επισκευές των οχημάτων και μηχανημάτων καθαριότητας, με αποτέλεσμα να λειτουργεί μόνον ένα μέρος της δυναμικότητάς τους».

Σε δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας ανέφερε: «Συναντήθηκα με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης και η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ζήτημα της καθαριότητας, το οποίο βρίσκεται πρώτο στη λίστα με τα προβλήματα της πόλης και φέρει την υπογραφή του κ. Ζέρβα και της ανικανότητας της διοίκησής του. Η καθαριότητα δεν είναι πρόβλημα που αντιμετωπίζεται εύκολα. Αντίθετα, απαιτείται ένα οργανωμένο σχέδιο, συνεχή επιμελητεία και σωστή αξιολόγηση των εργαζομένων πέρα από κομματικές ή άλλες προτιμήσεις. Απαιτούνται σταθερά και σχεδιασμένα βήματα. Στις πρώτες 100 μέρες θα συμμαζέψουμε την πόλη, θα αναδιοργανώσουμε τις υπηρεσίες, θα μαζέψουμε τα ογκώδη και θα πλύνουμε στην κυριολεξία ολόκληρη την πόλη. Στη συνέχεια μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό θα προχωρήσουμε στην ενίσχυση του στόλου, των οχημάτων και των υποδομών του δήμου και μέσα από μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία, που θα χτίσουμε θα αλλάξουμε την εικόνα της πόλης. Θα ακολουθήσει ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός με μαζική υπογειοποίηση κάδων, με το νέο, ανανεωμένο στόλο οχημάτων και τη συνεχή φροντίδα και επιμελητεία, ώστε η Θεσσαλονίκη να είναι μια σύγχρονη, καθαρή ευρωπαϊκή πόλη. Έχουμε σχέδιο και έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν, οι συνεργάτες μου και εγώ, ότι είμαστε έμπειροι και αποτελεσματικοί».

Στη συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Σπύρου Πέγκα με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης συμμετείχαν υποψήφιοι και στελέχη της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Για Όλους» καθώς και ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.