Skip to main content

Συνεχίζει στη Serie A ο Παντελής Χατζηδιάκος - Τον απέκτησε η Κάλιαρι

Έλληνας διεθνής κεντρικός αμυντικός έπαιξε χθες στα πλέι οφ του Conference League με την Αλκμάαρ και σήμερα υπέγραψε στην Κάλιαρι του Κλάουντιο Ρανιέρι

Ο Παντελής Χατζηδιάκος έκανε το άλμα από το ολλανδικό πρωτάθλημα στην ιταλική Serie A. Ο Έλληνας διεθνής κεντρικός αμυντικός έπαιξε χθες στα πλέι οφ του Conference League με την Αλκμάαρ και σήμερα υπέγραψε στην Κάλιαρι του Κλάουντιο Ρανιέρι.

 «Η Κάλιαρι είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την αγορά των δικαιωμάτων εγγραφής του παίκτη Παντελεήμονα Χατζηδιάκου, που μεταγράφεται σε μόνιμη βάση από την ΑΖ Αλκμάαρ και υπέγραψε συμβόλαιο που θα τον δεσμεύει με τον σύλλογο των "Ροσομπλού" έως τις 30 Ιουνίου 2027», αναφέρει η ανακοίνωση των Σαρδηνών.

Γεννημένος στη Ρόδο στις 18 Ιανουαρίου 1997, από Έλληνα πατέρα και Ολλανδή μητέρα, μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στην Ολλανδία, όπου μετακόμισε πολύ μικρός για να παίξει στην ΑΖ Άλκμααρ, της οποίας θα γινόταν μία από τις σημαίες. 

Έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα τον Δεκέμβριο του 2015 στο Europa League στο Μπιλμπάο, απέναντι στην Αθλέτικ (2-2) και σκόραρε το πρώτο του γκολ στις 19 Σεπτεμβρίου 2017, στη νίκη με 3-2 επί της Μάαστριχτ για το Κύπελλο Ολλανδίας. 

Με τις εμφανίσεις του συνέβαλε στα καλά αποτελέσματα της ομάδας του τα τελευταία χρόνια, με την Αλκμάαρ να τερματίζει ψηλά στην Eredivisie και να πλησιάζει στην κατάκτηση του τίτλου τη σεζόν 2019-20, κερδίζοντας συμμετοχές στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και φτάνοντας ως τα ημιτελικά του Conference League την περασμένη περίοδο.