Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης σε τμήματα της Μουδανιών με αποκλεισμό μίας λωρίδας

Αναλυτικά τα σημεία που θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες

Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης σε τμήματα της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πιο αναλυτικά, συνεχίζονται και σήμερα οι εργασίες καθαρισμού από φερτά υλικά και αυτοφυή βλάστηση υπό των διαχωριστικών στηθαίων (μεταλλικών και σκυροδέματος) και των ρείθρων στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από τον ανισόπεδο κόμβο Νέου Ρυσίου έως τον ανισόπεδο κόμβο του Τριλόφου. Οι εργασίες θα υλοποιηθούν έως τη δύση του ηλίου και θα εκτελεστούν από κινητά συνεργεία στα διαχωριστικά στηθαία, στο αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας της οδού και στις δύο κατευθύνσεις, με αποκλεισμό της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας.

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης, ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

Επιπλέον, συνεχίζονται οι εργασίες κοπής πρασίνου και αυτοφυούς βλάστησης που θα εκτελεσθούν από τον ανισόπεδο κόμβο του Ν. Ρυσίου έως τον ανισόπεδο κόμβο Σιθωνίας-Κασσάνδρας και επί της Επαρχιακής Οδού Νέων Μουδανιών-Κύκλωμα Κασσάνδρας, από τον ανισόπεδο κόμβο Σιθωνίας-Κασσάνδρας έως τον κυκλικό κόμβο Κασσανδρείας. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

-επί της κεντρικής νησίδας με αποκλεισμό της αριστερής λωρίδας, τμηματικά, ανά κατεύθυνση, της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών, από τον ανισόπεδο κόμβο του Ν. Ρυσίου έως τον ανισόπεδο κόμβο Σιθωνίας-Κασσάνδρας έως και την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου του 2023. Επισημαίνεται ότι οι εργασίες κοπής πρασίνου επί της κεντρικής νησίδας, στο τμήμα από τον ανισόπεδο κόμβο του Ν. Ρυσίου έως τον ανισόπεδο κόμβο Σχολαρίου-Μεσημερίου, ολοκληρώθηκαν και στις δύο κατευθύνσεις τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου του 2023.

-επί των ερεισμάτων δεξιά ανά κατεύθυνση και τμηματικά της Επαρχιακής Οδού Νέων Μουδανιών-Κύκλωμα Κασσάνδρας, από τον ανισόπεδο κόμβο Σιθωνίας-Κασσάνδρας έως τον κυκλικό κόμβο της Κασσανδρείας, έως σήμερα Τετάρτη 8 Νοεμβρίου του 2023.

Οι εργασίες έχουν προγραμματισθεί να εκτελεσθούν από τις 7 το πρωί έως τη δύση του ηλίου και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Επισημαίνεται ότι τα συνεργεία που θα εκτελούν τις παραπάνω εργασίες είναι κινητά και επίσης ότι ο χρόνος αποκλεισμού των τμημάτων των οδών για την εκτέλεση των εργασιών θα είναι σχετικά μικρός.

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης και το Τμήμα Τροχαίας Μουδανιών, ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.