Skip to main content

Κι άλλη σύλληψη για πώληση αμφιβόλου ποιότητας λάδι σε λαϊκή - 70χρονη στην Έδεσσα κατείχε 3,5 τόνους! (φωτο)

Το πουλούσε μία ηλικιωμένη σε λαϊκή αγορά της Έδεσσας, ενώ κατείχε ακόμη 668 πεντάλιτρα δοχεία στο σπίτι της

Χειροπέδες πέρασαν χθες, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, αστυνομικοί σε μία 70χρονη γυναίκα στην Πέλλα που εντοπίστηκε να πουλάει λάδι αμφιβόλου ποιότητας.

Συγκεκριμένα, η γυναίκα συνελήφθη χθες το πρωί σε λαϊκή αγορά της Έδεσσας, καθώς διαπιστώθηκε να ασκεί υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση 31 πλαστικά δοχεία χωρητικότητας 5 λίτρων το καθένα, που περιείχαν έλαιο αμφιβόλου ποιότητας και προελεύσεως, ως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τα οποία απέκρυπτε σε όχημα ιδιοκτησίας της. Η γυναίκα πουλούσε τα πέντε λίτρα λάδι είκοσι ευρώ.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι της 70χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 668 πανομοιότυπα δοχεία των 5 λίτρων, που έφεραν ετικέτα με την ένδειξη «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο» και περιείχαν έλαιο αμφιβόλου ποιότητας και προελεύσεως, για τα οποία δεν διέθετε τα νόμιμα παραστατικά έγγραφα.

Συνολικά κατασχέθηκαν 699 δοχεία που περιείχαν 3.495 λίτρα ελαίου, δείγμα των οποίων θα αποσταλεί στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία για εργαστηριακή εξέταση. Επίσης κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσε.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας.