Skip to main content

Συνελήφθη ο δράστης που έριξε τη φωτοβολίδα και τραυμάτισε σοβαρά αστυνομικό στου Ρέντη

Πρόκειται για έναν 18χρονο που είναι οργανωμένος οπαδός και φέρεται να ομολόγησε την πράξη του

Στη σύλληψη του δράστη του βαρύτατου τραυματισμού του αστυνομικού στα επεισόδια της Πέμπτης στου Ρέντη προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Πρόκειται για έναν νεαρό ηλικίας 18 ετών, ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο νεαρός δράστης είναι οργανωμένος οπαδός και βρισκόταν μεταξύ των 424 που είχαν προσαχθεί το βράδυ της Πέμπτης, μετά τα επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», εντός του οποίου διεξάγονταν ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού.

Η ομολογία

«Τον χτύπησα και τον είδα να γονατίζει», δήλωσε στους αστυνομικούς ο 18χρονος που ομολόγησε ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό κατά τα επεισόδια στου Ρέντη.

Στη λεπτομερή κατάθεσή του στους αστυνομικούς, ο 18χρονος είπε πως τη φωτοβολίδα του την έδωσε ένας μεγαλύτερος και του έδειξε πως να τη ενεργοποιήσει και να ρίξει ευθεία βολή.

Σύμφωνα με τον 18χρονο πριν τον αγώνα υπήρχε πληροφορία ότι θα κάνουν επίθεση προς αστυνομικούς που βρίσκονταν στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη.

Κάποια στιγμή, φέρεται να έχει πει ο νεαρός δράστης, οι επικεφαλής της ομάδας των χούλιγκανς τους είπαν να βγουν έξω από το γήπεδο.

Τότε, είπε ο 18χρονος, ότι βγήκαμε έξω και κάποιοι μας έδωσαν διάφορα αντικείμενα που πέταξαμε αργότερα στους αστυνομικούς.

Στον 18χρονο, όπως είπε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν, έδωσαν την ναυτική φωτοβολίδα και, μάλιστα, του έδειξαν πώς να την ενεργοποιήσει.

Ο νεαρός περιέγραψε, επίσης, πως όταν ενεργοποίησε τη ναυτική φωτοβολίδα, την είδε να χτυπάει στο έδαφος και μετά τον αστυνομικό να γονατίζει

Στη συνέχεια, όπως κατέθεσε ξαναμπήκε στο γήπεδο μαζί με άλλους χούλιγκανς.

Σημειώνεται ότι ο 18χρονος ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες το βράδυ της Πέμπτης.

Τα στοιχεία που δείχνουν πρoσχεδιασμένη επίθεση

Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι η επίθεση στους αστυνομικούς των ΜΑΤ το βράδυ της Πέμπτης έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη ήταν προσχεδιασμένη.

Αυτό τεκμαίρεται αφενός από τα ευρήματα της ΕΛΑΣ μέσα και έξω από το γήπεδο (κροτίδες, φωτοβολίδες, μαχαίρια και κάποιες σακούλες που περιέχουν μέσα ρούχα, κάποια εκ των οποίων οι χούλιγκαν επιχείρησαν να κάψουν στις τουαλέτες του γηπέδου) και αφετέρου από τις καταθέσεις των συναδέλφων του 31χρονου αστυνομικού αλλά και τις πληροφορίες οτι έξω από το «Μελίνα Μερκούρη» υπήρχαν άτομα που είχαν αναλάβει ρόλο οργανωτή.