Skip to main content

Συνελήφθη στην Κολομβία 47χρονος που είχε διαρρήξει τραπεζικές θυρίδες στη Νέα Σμύρνη

Ο 47χρονος συνελήφθη ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης στις 10 Ιανουαρίου στη Μπογκοτά, κατόπιν συνεργασίας με τις αρμόδιες αρχές της χώρας

Στη σύλληψη ενός μέλους της εγκληματικής σπείρας που είχε διαρρήξει πέντε θυρίδες από θησαυροφυλάκιο τραπεζικού καταστήματος στη Νέα Σμύρνη τον Ιούλιο του 2022, προχώρησαν οι Αρχές της Κολομβίας, δυνάμει Ερυθράς Αγγελίας της Interpol.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 47χρονος συνελήφθη ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης στις 10 Ιανουαρίου στη Μπογκοτά, κατόπιν συνεργασίας με τις αρμόδιες αρχές της χώρας.

Σε βάρος του, όπως και σε βάρος ακόμα δύο ατόμων, έχει σχηματιστεί δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης, τον Μάρτιο του 2023, πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης για τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ εκδόθηκαν και Ερυθρές Αγγελίες από την Interpol.

Επισημαίνεται πως ακόμα ένας 47χρονος αλλοδαπός, φερόμενο μέλος της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης, είχε συλληφθεί στις 11 Απριλίου 2023 στη Σουηδία, δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.